Hardware Club #16: Zdražování
zdroj: Vlastní foto autora

Hardware Club #16: Zdražování

6. 9. 2018 16:15 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

U nadcházející generace grafických karet Nvidia to vypadá, že se ceny posouvají o celou jednu úroveň: kde před nedávnem byla GTX 1080 Ti, dnes máme RTX 2080 bez přívlastků. Ale to není jediná oblast, kde by se ceny mohly pro zákazníky nepříjemně posunout.

Nedostačující kapacita továren Intel hrozí zdražením celé produkce procesorů tohoto polovodičového giganta, což je situace, kterou jsme nezažili už hodně dlouho. Navíc další velký výrobce, společnost Global Foundries, jejíchž výrobních kapacit využívá spoustu hráčů na trhu, oznámila stopku na vývoj 7nm procesu. To by mohlo negativně ovlivnit AMD, které s výrobou u Global Foundries dosud počítalo. V celém odvětví navíc vidíme postupné zdražování high-endu, ať se jedná o zmíněné grafické karty, nové procesory nebo velké herní displeje. Stane se PC hraní jen doménou vyvolených? O tom se pobavíme společně s Jindrou, Jiřím a Lukášem v 16. Hardware Clubu.

zdroj: Archiv

Dotazy a připomínky neváhejte posílat do chatu/komentářů u videa, případně je směrujte do dedikované diskuze nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články