Hardware Club #30: Kolik paměti je třeba do herního PC?
zdroj: tisková zpráva

Hardware Club #30: Kolik paměti je třeba do herního PC?

15. 4. 2019 15:45 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

V době vydání 3GB verze grafické karty GTX 1060 se všude na webu probíralo, zda je poloviční paměť oproti plné variantě už příliš velkým hendikepem. Podobný scénář nastal i po vydání RTX 2060: bude kartě s výkonem na QHD stačit 6GB paměť, když obdobně výkonné karty minulé generace měly už 8 GB? Na problematiku VRAM, tedy paměti grafických karet, ale RAM, tedy operační paměti počítače, se podíváme v dnešním Hardware Clubu.

Když se podíváte do nabídky obchodů a vylistujete si herní počítače, zjistíte, že většina z nich má 16 GB RAM a grafiku střední třídy s 6 nebo 8 GB RAM. Některé slabší kusy i 8 GB RAM a 4GB GPU. Platí tedy, že na nové hry stačí něco mezi 8 a 16 GB RAM a grafika do 6 GB? A co se stane, pokud bude paměti nedostatek? Ověříme si to.

Od tanečků s pamětí se přesuneme i na poslední novinky. Kromě uniklých obrázků nové lowendové grafiky GTX 1650 probereme i šuškandu o hardware nové generace konzolí. A dostane se i na vaše dotazy. Snad.

zdroj: Archiv

Dotazy a připomínky neváhejte posílat do chatu/komentářů u videa, případně je směrujte do dedikované diskuze nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články