Hardware Club #35: Hraní na Linuxu v roce 2019
zdroj: tisková zpráva

Hardware Club #35: Hraní na Linuxu v roce 2019

27. 6. 2019 15:30 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Bude rok 2019 rokem Linuxu, kdy všichni naformátujeme harddisky svých herních počítačů a pošleme do věčných lovišť zlotřilou službu Windows Update? Pravděpodobně ne. Přesto je zajímavé podívat se, kam se za poslední léta Linux dostal v oblasti hraní, která byla vždy jeho slabou stránkou. Co si dnes lze na Linuxu zahrát? A musíte k tomu ovládat magii příkazové řádky? Dozvíte se v 35. Hardware Clubu.

S Valve za zády ušlo linuxové hraní v poslední době slušný kus cesty. Ale není to jen podpora Steamu, která umožňuje zahrát si na tučňákovi i poslední hry. Obrovskou zásluhu na tom má komunita, která investovala své síly do nástrojů jako WINE, DXVK či Lutris.

V době, kdy se drtivá většina her vyvíjí primárně pro Windows, je ale jasné, že vše nebude úplně bez mráčků. I na ty se v rámci dnešního Hardware Clubu podíváme. Začínáme v 16:00 na YouTube v tradičním složení Lukáš, Jindra a Jiří.

zdroj: Archiv

Dotazy a připomínky neváhejte posílat do chatu/komentářů u videa, případně je směrujte do dedikované diskuze nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články