Sledujte Fight Club #438 o kritice her ze strany politiků
zdroj: tisková zpráva

Sledujte Fight Club #438 o kritice her ze strany politiků

7. 8. 2019 15:30 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Aktuální týdenní dění nám přineslo hned dvě poměrně kontroverzní události. První z nich je hejno amerických politiků, kteří ze zbraňového násilí viní videohry, a tou druhou jsou výhrůžky a rasově motivované útoky na vývojáře Ooblets po oznámení exkluzivity na Epic Games Store. Se středou tedy nastal čas probrat tyhle nespravedlnosti v našem podcastu.

Za střelbu v texaském El Pasu a v Daytonu v Ohiu jsou podle některých amerických politiků alespoň částečně zodpovědné počítačové hry, které dehumanizují lidi a glorifikují násilí. Podle texaského viceguvernéra Dana Patricka herní průmysl učí mládež, jak zabíjet. My v redakci sice díky Hitmanovi víme, jak někomu přivodit újmu obyčejnými předměty denní potřeby, ale zatím jsme tyhle fantazie neuvedli do praxe.

O násilné herní komunitě a výhrůžkách likvidací by ale mohli vyprávět tvůrci pacifistického simulátoru života Ooblets, které před nimi neuchránila ani absence palných zbraní v propagačních materiálech. Jak přechod od Double Fine k Epicu způsobil menší PR katastrofu, se dozvíte dnes v 16:00 na našem YouTube kanále. Svoje dotazy pište buď přímo do chatu, nebo na e-mail podcast@games.cz.

zdroj: Archiv

Nejnovější články