Tea Club #25: Michal Berlinger o Dimension Brothers
zdroj: tisková zpráva

Tea Club #25: Michal Berlinger o Dimension Brothers

21. 11. 2016 10:40 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Jakou hru mám hrát s přítelkyní nebo rodiči? Podobná otázka není až tak vzácná. Položil si ji i Michal Berlinger, a protože je programátor, sám si odpověděl hrou Dimension Brothers. V lokální kooperativní skákačce si dva hráči pomáhají překonat neviditelné překážky, které ale musí nejprve sami objevit. Kvůli červeným a modrým brýlím totiž vidí každý z nich herní svět jinak. Michal v Tea Clubu nepovídá jen o prototypování, zastaví se i u problematiky přístupnosti lokálního multiplayeru, a zabrousí i na půdu gamejamů.

V Dimension Brothers prozkoumává Michal možnosti pacifistického postupu hrou ve dvou hráčích a na jednom monitoru nebo televizi. Vzhledem k tomu, že většina kooperativních her jsou akční záležitosti a hrají se obvykle po síti, jde o zajímavý kousek. Stejně tak brýle. Žijeme sice ve věku brýlí, ale spíše těch drahých, pro virtuální realitu než jednoduchých papírových s barevnými foliemi. Ale i s těmi se dá dělat videoherní zábava! Ostatně, podívejte se na to sami.

Jak je na Games.cz zvykem, kromě video verze si můžete stáhnout i audio pro poslech v autobuse, tramvaji, metru, vlaku, letadlu, ponorce, vesmírné stanici nebo v autě.

zdroj: Archiv

Podcasty od Games.cz, a další videa od naší redakce, můžete sledovat i na našem YouTube kanálu. Případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články