Tea Club #27: Filip Dušek o 4X strategii Children of the Galaxy
zdroj: tisková zpráva

Tea Club #27: Filip Dušek o 4X strategii Children of the Galaxy

14. 4. 2017 12:22 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Již čtyři roky vyvíjí Filip Dušek 4X strategii Children of the Galaxy, ve které se obrací na velikány žánru jako je Stallaris, Galactic Civilization nebo Endless Space. Zároveň přidává řadu systémů, které objevování, bitvy a kolonizování osvěžují. Jeden příklad za všechny: tahové souboje s jednotkami, kterým se v průběhu tažení vylepšují statistiky. Pro Filipa jde sice o první vlastní hru, ale zkušenosti nasbíral již ve společnosti 2K a studiem žánrových souputníků. V našem Tea Clubu se zmiňuje i o tom, proč je výhodné dělat programátorské video streamy.

Není překvapivé, že se Children of the Galaxy dostala i do hledáčku velkých vydavatelů. Jak s nimi Filip komunikoval, a proč se nakonec rozhodl pro nezávislé vydání. Jaké nástroje používá pro organizaci práce nebo, co se herní programátoři mohou naučit od těch ostatních a naopak. Všechny detaily se dozvíte v Tea Clubu.

Jak je na Games.cz zvykem, kromě video verze si můžete stáhnout i audio pro poslech v autobuse, tramvaji, metru, vlaku, letadlu, ponorce, Mezinárodní vesmírné stanici nebo v autě.

zdroj: Archiv

Podcasty od Games.cz, a další videa od naší redakce, můžete sledovat i na našem YouTube kanálu. Případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články