Tea Club #3: Jindřich Pavlásek o tahovce Cubesis
zdroj: tisková zpráva

Tea Club #3: Jindřich Pavlásek o tahovce Cubesis

24. 5. 2014 11:55 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

O strategické tahovce Cubesis, ve které ovládáte ekosystém planety, jste možná neslyšeli. Nic si z toho nedělejte, my také ne. Proto jsme do dalšího Tea Clubu pozvali jednoho ze spoluautorů, aby nám o hře, jejíž vývoj trval sedm let, něco pověděl. Dozvěděli jsme se mnohé. Například, jaké hry Jindra uznává za kvalitní, jak mladí vývojáři narážejí na marketingovou realitu, nebo jak se dají hry zkoumat z pohledu filozofie. Jindra totiž studuje filozofii, což z něj dělá prvního filozofa v historii našich podcastů.

Celé povídání je zajímavé i z jiného důvodu. Tvůrci Cubesis přicházejí z české freewarové scény a na spoustu pravidel herního vývoje si museli přijít sami skrz metodu pokus omyl. Jindra tak kromě své hry prezentuje i naději, že když chcete udělat hru a věnujete její produkci dostatek času i energie, ale také se do vývoje zakousnete jako buldok, dočkáte se na konci úspěchu. Třeba už jen v podobě samotného dokončení hry. Jen by to nemuselo trvat sedm let, že.. Ovšem i k tomu ale Jindra nabídne rady.

zdroj: Archiv

Podcasty od Games.cz a samozřejmě i další videa z naší dílny můžete sledovat též na našem YouTube kanálu a své případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články