Tea Club #7: Matouš Ježek o vyprávění příběhů
zdroj: tisková zpráva

Tea Club #7: Matouš Ježek o vyprávění příběhů

5. 7. 2014 14:30 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Ve studiu 2K prý měli plyšového ježka zavřeného v lahvi. Když se jí Matouš Ježek pokusil otevřít, rychle ho zastavili s tím, že ježek se nikdy nesmí dostat ven. Jak to dopadlo s plyšákem nevíme, ale cestu Matouše ze studia 2K můžeme dobře sledovat. Po odchodu založil v Brně studio Trickster Arts a loni vydal pozitivně přijatou mobilní hru Hero of Many, která vyšla i pro OUYA a Amazon Fire, a v současnosti se připravuje i pro Windows, jak se dozvíte v dalším díle Tea Clubu.

Matoušova cesta k nezávislosti začala psaním příběhů a systémů pro stolní hry na hrdiny, pokračovala přes scenáristiku ve velkém týmu a nyní stojí na vlastních nohách. „Bylo to dobrodružství,“ shrnuje uplynulé roky.

Z prostředí stolních RPG si přinesl touhu po vyprávění příběhů a sami se v rozhovoru podivíte, jakým způsobem je podával třeba právě v Hero of Many či v projektu Date Me If You Can.

Audio verzi Tea Club #7 si můžete stáhnout/poslechnout za tímto odkazem, pokud ale upřednostňujete video, je k dispozici zde:

zdroj: Archiv

Podcasty od Games.cz a samozřejmě i další videa z naší dílny můžete sledovat též na našem YouTube kanálu a své případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články