Pokémon Masters

Pokémon Masters

Články

Kompletní historie Pokémonů, část druhá

Minule jsme se společně podívali na úplné počátky kapesních příšerek. V bodech jedna až devět jsme si prohlédli první pokémoní hry i kořeny anime a sledovali, kterak se ze zdánlivě naprosto bizarní premisy rodí celosvětový fenomén. Dnes naši pouť ukončíme druhým dílem, který ukáže, že klasická RPG šablona vlastně možná vůbec není ta správná cesta vpřed, protože stačí chytrý mobil s foťákem. Víc už v článku. Pokéballe, leť!

Pokémon Masters utržili za první týden 609 milionů, ale pořád je to méně než Pokémon GO

Kdyby Pokémon GO založené na augmentované realitě neexistovalo, byla by mobilní hra Pokémon Masters tou nejúspěšnější v pokémoní sérii. Takhle jí náleží alespoň druhé místo, od spuštění 31. srpna vydělala vývojářům z DeNA přes 26 milionů dolarů (přes 600 milionů korun). Za první čtyři dny od vydání zaznamenala aplikace 10 milionů stažení.

V Pokémon Masters si nevybíráte pokémona, ale trenéra

Chytači podivných potvůrek letos mohou slavit. Pokémoni zažívají silný rok, aspoň co se oznámených her a aplikací týče. Spánkovou aplikaci Pokémon Sleep a plnohodnotné RPG pro Switch Sword and Shield teď následuje mobilní Pokémon Masters. Oproti klasické sérii si v něm ovšem nevolíte svého pokémona, ale trenéra.