Pokémon Sun and Moon

Pokémon Sun and Moon

Články

Kompletní historie Pokémonů, část druhá

Minule jsme se společně podívali na úplné počátky kapesních příšerek. V bodech jedna až devět jsme si prohlédli první pokémoní hry i kořeny anime a sledovali, kterak se ze zdánlivě naprosto bizarní premisy rodí celosvětový fenomén. Dnes naši pouť ukončíme druhým dílem, který ukáže, že klasická RPG šablona vlastně možná vůbec není ta správná cesta vpřed, protože stačí chytrý mobil s foťákem. Víc už v článku. Pokéballe, leť!

Nové rozšíření přidá do Pokémon TCG mocné obludy včetně speciálního Charizarda

S trpkou nostalgií vzpomínám na dobu, kdy bylo známo pouhých 150 Pokémonů (nebo 151 – Mew jsem ještě ochotný akceptovat). Tyhle kapesní bojové příšerky se však od té doby stačily namnožit jako plevel, až jsem z toho úplně mimo. Ale neposlouchejte brblání staré konzervy – jsem si jistý, že většina hráčů má z nových potvůrek radost. Zvlášť ti, co hrají Pokémon Trading Card Game. 4. srpna se můžou těšit na novou nálož kartiček v rámci rozšíření Sun & Moon – Burning Shadows.

Nintendo chystá další várku Pokémon her včetně bojovky Pokkén Tournament DX

Všechny zvrhlíky, kteří se vyžívají v brutálních zápasech roztomilých zotročených příšerek, do jejichž řad se hrdě řadím, určitě budou zajímat informace, o něž se Nintendo podělilo v nedávné prezentaci Pokémon Direct. Došlo totiž k oznámení hned tří (nebo pěti, podle toho, jak to počítáte) nových her – bojovky Pokkén Tournament DX na Switch, a dvou (nebo čtyř) pokémonních RPG na rodinu handheldů Nintendo 3DS.

Skvělé prodeje Nintenda Switch završují dobrý finanční rok celé firmy

Fiskální rok 2016 byl pro japonské Nintendo úspěšný. Projevilo se na tom několik faktorů, ale tím nejdůležitějším jsou dobré prodeje jejich nové konzole Nintendo Switch. V prvním měsíci po vydání se jí prodaly 2,74 milionů kusů – prodaly, nikoliv, že byly naskladněny. V Japonsku se dokonce prodalo v prvním měsíci víc kusů (519 504) než PlayStation 4 v jejím prvním měsíci (439 810). Jasnější příklad úspěchu nové konzole asi není třeba.

Best of 2016: Nejlepší RPG

Ať už erpégéčka hrajete kvůli explozivní magii nebo dialogovému potěšení, ať preferujete klasický izometrický styl či dynamičtější kameru, ať už máte rádi pohádky nebo temné, děsivé zážitky, letos jste každopádně museli být spokojení. Nadílka her byla stejně různorodá, jako kvalitní. Ačkoli jsme se nedočkali opravdové pecky, která by pro sebe ukradla všechny palcové titulky tak, jako posledně Zaklínač 3: Divoký hon, stejně pro vás máme připravený zajímavý výběr pěti nejlepších her na hrdiny, které přinesl rok 2016.

Dojmy z hraní: Pokémon Sun and Moon

Jen málokterá herní série obstává ve zkoušce času tak neoblomně jako Pokémon. Letošní díly Sun and Moon vychází 20 let po původní dvojici Red and Blue, a přitom základ jejich hratelnosti zůstává stejný: vandrujete po rozsáhlém světě, lovíte roztodivné příšerky, trénujete je a stoupáte v řebříčku. Proč ostatně překopávat něco, co funguje. Vývojáři ze studia Game Freak vymysleli nadčasový, mezigeneračně zábavný, RPG systém, který od konce minulého století už jen vybrušují, doplňují a zkrášlují. Pokémon Sun and Moon, zdá se, nebude výjimkou. Nebo aspoň takové jsou mé dojmy po úvodních 90 minutách, které jsem s hrou strávil v evropské centrále Nintenda ve Frankfurtu.

Bleskovky

  • 16. 12. 2016 - Nejprodávanější hry v listopadu 2016 na americkém trhu: 1. Call of Duty: Infinite Warfare, 2. Battlefield 1, 3. Pokemon Sun and Moon.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
7. prosince 2016
Recenze