Fantasy onlineovka Aion je stálicí na MMORPG nebi a stojí za vyzkoušení
zdroj: tisková zpráva

Fantasy onlineovka Aion je stálicí na MMORPG nebi a stojí za vyzkoušení

25. 1. 2016 12:00 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Fantasy onlineovka Aion prošla za poslední roky výraznou proměnou. Když se v září 2009 objevila v Americe i Evropě, získala si brzy pozornost řady hráčů nejen pohlednou grafikou, ale hlavně herními systémy, kterým dominuje kombinace PvP a PvE. Aion přinesla na trh onlineových RPG her svěží vítr v době, kdy Azeroth pořád ještě čekal na svůj facelift v podobě datadisku Cataclysm, a pokračuje v tom i nadále. Od roku 2012 je Aion dostupná zdarma a tvůrci hru rozšiřují skrze zajímavé updaty (datadisky). Poslední s názvem Upheaval vyšel loni v létě a přinesl spoustu nového obsahu. Pokud jste tedy Aion dlouho nehráli, možná by stálo hru znovu spustit, jen tak, ze zvědavosti. Však za to nezaplatíte ani korunu, což platí i pro hráče, co Aion nikdy nezkusili. Stačí si vytvořit účet a pustit se do hraní.

Od vydání v roce 2008 v Jižní Koreji, potažmo v roce 2009 v Evropě vydali tvůrci z NCSoftu celkem čtyři velká rozšíření:

  • Assault on Balaurea
  • The Promised Lands/Ascension
  • Dark Betrayal
  • Upheaval

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270 zdroj: tisková zpráva

Díky novému obsahu z datadisků se herní svět rozšířil o několik nových velkých zón, přibyly nové instance, schopnosti, zbraně, monstra, tuna úkolů a stejné nezůstaly ani mechaniky a třídy. Za ty roky nabízí Aion stovky hodin příběhového obsahu a stále platí, že třeba k oblíbenému létání se můžete dostat velice rychle. Krásný a propracovaný svět naditý obsahem můžete sledovat z ptačí perspektivy relativně brzy po začátku hry.

Zatím poslední velký update Upheaval vyšel v polovině minulého roku. Dostupný je zadarmo a hru obohatil především o dvě nové zóny Cygnea, Enshar a spoustu nových monster i úkolů. Jedním z velkých taháků Upheaval jsou ale dvě nové raidové instance určené pro zkušené hráče: starodávné bojiště Stonespear Reach a živoucí vězení Drakenspire Depths. V jeho hlubinách se navíc skrývá jeden velice unikátní vězeň...

Vývojáři se také nebáli sáhnout na stávající systém schopností a Stigma kompletně předělali včetně významného vylepšení uživatelského rozhraní. V novém a mnohem přehlednějším systému si každé postava vybere ze šesti "stigmat", což je následováno sedmým, které je definováno předchozím výběrem. Svá stigmata můžete kdykoliv resetovat a zkoušet tak nové kombinace než trefíte na tu, která vám nejvíc sedne.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270 zdroj: tisková zpráva

Upheaval přinesla i nové sety brnění a zbraní, inspirované čerstvě přidanými lokacemi. Zajímavá je i možnost zabírat základny a kusy zemí pro vaši legii skrze nový systém Territory Battles. Jestli jste se Aionu dlouho vyhýbali, nebo ještě tuhle MMORPG stálici nehráli vůbec, nebojte se, vytvořte si účet a vyzkoušejte ji. Hra se posunula o obrovský kus dopředu a dozrála jako víno.

Nejnovější články