Impérium Goodgame her u nás a na Slovensku čítá přes šest milionů hráčů
zdroj: tisková zpráva

Impérium Goodgame her u nás a na Slovensku čítá přes šest milionů hráčů

24. 5. 2015 10:06 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Království, nebo spíše celé impérium Goodgame, nepotřebuje zdlouhavé představování. Zatímco některé free to play firmy mohou čelit menším či větším problémům, němečtí Goodgame Studios neustále rostou. Jejich dvorním klenotem je středověká budovatelsko-akční strategie Goodgame Empire, která kraluje v našich i sousedních luzích a hájích. Vývojáři mají napříč všemi svými hrami v České Republice a na Slovensku více jak šest milionů registrovaných uživatelů a většinu z toho si pro sebe uzurpovalo právě Goodgame Empire.

Perfektním důkazem pro neutuchající popularitu Goodgame Empire je i fakt, že v současné době na hře pracuje přes 200 vývojářů. Ti se starají nejen o vytváření nových questů a událostí, ale obecně hru pořád ladí a dodávají do ní nový obsah. Nestrádá ale ani mobilní verze Empire: Four Kingdoms, která se také těší nemalé oblibě. Tvůrci neplánují s pravidelnými měsíčními aktualizacemi přestat a máme se prý těšit na spoustu novinek.

“Do budoucna můžete očekávat mnohem více kvalitního obsahu a podstatně více událostí. Taky děláme spoustu nových questů a událostí pro hráče na vysokých úrovních. Průměrný hráč nám ve hře vydrží zhruba 15 měsíců, jednoduše proto, že v ní můžete pořád objevovat něco nového,” řekl nám v rozhovoru Caglar Eger, který v Goodgame Studios pracuje jako Senior International Business Development Manager.

167415-goodgameempire-bannerfinal-653x367 zdroj: tisková zpráva

Podle Egera to rozhodně není tak, že by se měly prohlížečové hry na odchodu před mobilními platformami. Pro studio jsou důležité obě platformy a to dokazují jak stávajícími hrami, tak i novou, zatím neoznámenou hrou, která vyjde pro prohlížeče i pro mobilní platformy. Jestli půjde novota ve šlépějích Goodgame Empire, nebo se vydá zcela odlišnou cestou, uvidíme už brzy. Vedle nové mobilně-prohlížečové hry pracují ale Goodgame Studios také na rozšíření svého protfolia směrem k hardcore hráčům. Eger nám prozradil, že v jednom z jejich pěti studií vzniká velká AAA hra. První detaily se prý dozvíme velmi brzy…

“Dobrý obsah je dobrý obsah, bez ohledu na lokalitě. Stačí se podívat na nějaký Hollywoodský blockbuster, třeba na Pána Prstenů. Ten byl úspěšný všude. Proč? Taky tam neměnili žádný obsah, nebyla žádná specifická čínská verze a filmy byly úspěšné globálně. V tohle také věříme a ostatně to sami vidíme na úspěchu našich her v Koreji, Japonsku a Číně. Obsah je král!” - Caglar Eger, Goodgame Studios.

Zajímalo nás také, jestli se Goodgame Studios nebojí podobného osudu, který potkal Zyngu a Crytek. Jistě si vzpomenete, že Zynga po svém raketovém vzestupu začala rychle klesat, až ji musel přijít zachránit Don Mattrick z Microsoftu. To se mu tak úplně nepovedlo a nedávno z firmy odešel. O svou existenci bojuje i Crytek, který si nedávno prošel těžkými chvilkami. Cagler Eger se podobného osudu nebojí, Goodgame Studios totiž přistupují k byznysu odlišně, než obě zmíněné firmy.

zdroj: Archiv

“Z Cryteku i ze Zyngy znám několik lidí, mám tam pár přátel. Obě firmy jsou opravdu skvělé. Ale v případě Zyngy byla chybou příliš velká závislost na Facebooku. Kvůli tomu nemohli nikdy experimentovat například s různými platebními možnostmi, jednoduše používali platby na Facebooku. Navíc vlastně nikdy neměli své vlastní zákazníky - vždy to byli v podstatě zákazníci Facebooku. U Cryteku bych dával vinu absenci zkušeností s vývojem free to play her. A také nikdy nedělali marketing. O ten se jim vždy staral jen vydavatel. Tyhle věci jsou přitom pro úspěch naprosto zásadní," řekl nám v rozhovoru Eger.

Goodgame Studios se zatím zdají být v pozici, kdy je podobný osud jen tak nezastihne. Goodgame Empire se daří, firma expanduje na nové trhy, chystá nové hry do prohlížeče i mobilů a dokonce vyvíjí velkou AAA hru. Čekání na nejbližší z těchto projektů si můžete zkrátit pomocí Goodgame Empire, které můžete hrát zdarma hned teď.

Goodgame Empire zdroj: tisková zpráva  

Goodgame Empire a další free to play hry můžete hrát zdarma na Freegames.cz.

Nejnovější články