Legendární Comic-Con míří poprvé do Prahy
zdroj: tisková zpráva

Legendární Comic-Con míří poprvé do Prahy

31. 10. 2019 12:00 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Festival Comic-Con se nekoná pouze v kalifornském San Diegu. Nejslavnější oslava popkultury se příští rok poprvé objeví také v České republice. Setkání fanoušků komiksů, fantasy a sci-fi s herci, komiksovými výtvarníky a dalšími umělci proběhne mezi 7. a 9. únorem 2020 v nedávno otevřeném pražském O2 universu.

Přes svůj název se Comic-Con už dávno nezaměřuje jen na komiksy, ale i na filmy, seriály a hry, především pak v žánrech sci-fi, fantasy a horor. Kromě setkání s herci a komiksovými kreslíři vás na Comic-Con Prague 2020 čekají také promítání, besedy, workshopy, koncerty, soutěže, výstavy nebo cosplayeři. A samozřejmě také hraní her či možnost si některé z nich vyzkoušet ve virtuální realitě.

S vybranými hosty se také bude možné vyfotit a získat jejich podpis. Prodej podpisů a fotek bude zahájen v listopadu tohoto roku.

„To, co bývalo dřív okrajovou zábavou pro geeky, je dnes mainstreamem. Všichni známe a milujeme universa Star Wars, Star Treku, Harryho Pottera, Pána prstenů nebo třeba Hry o trůny. Věřím, že návštěvníci Comic-Con Prague budou nadšení,“ uvádí Pavel Renčín, marketingový ředitel jednoho z hlavních pořadatelů, společnosti Active Radio.

Záštitu nad pražským Comic-Conem převzal primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. „Spousta z nás zná festival Comic-Con například prostřednictvím seriálu Teorie velkého třesku. Jsem rád, že podobné akce postupně vznikají i u nás v Praze, protože fanoušků popkultury a komiksů je u nás opravdu hodně,“ prohlásil o akci.

Aktuální informace o festivalu můžete sledovat na oficiálním webu a na sociálních sítích, vstupenky na celý Comic-Con Prague 2020 i na jeho jednotlivé dny si můžete zakoupit v síti oficiální stránky.

Nejnovější články