LEVEL 242 řeší dívčí válku, rozebírá free to play a rozdává oba díly Overlorda
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 242 řeší dívčí válku, rozebírá free to play a rozdává oba díly Overlorda

16. 5. 2014 20:30 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Na stáncích, v supermarketech, na čerpacích stanicích, na nádražích, v herních obchodech JRC i Brloh, ale i v digitálních prodejnách Publero a Floowie. Tam všude už v tuto chvíli seženete za 99 korun, respektive 79 korun v e-verzi, nový LEVEL 242, který obálkou s atmosférickým artworkem z Child of Light uvozuje nejen recenzi této zajímavé hry, ale i jedno z hlavních témat tohoto čísla - herní „dívčí válku”. Jako plnou hru, respektive plné hry, vám pak tento měsíc přinášíme oba dva díly vtipné akční série Overlord - včetně datadisku k prvnímu dílu. Všechno samozřejmě v digitální verzi pro Steam.

Po roce a po dni

Tak už je to rok! Už rok se neustále učíme jak vydávat LEVEL na vlastní pěst. Už rok nejsme jenom redaktoři, ale i vydavatelé, obchodníci, produkční a účetní. Už rok vytváříme LEVEL doslova na koleni, po večerech, o víkendech a vůbec ve volném čase, o který připravujeme naše přítelkyně, manželky, děti a psy (hlavně ty psy!). A už rok nám postupně dochází, že děláme tak trochu bláznivou věc.

LEVEL se ale oproti všem předpokladům a předpovědím škarohlídů stále drží a i přes polní podmínky vychází pravidelně a včas. Nepopíráme, že jsme zažili i perné chvilky – některá čísla se neprodávala úplně skvěle, shánění digitálních verzí her také nebylo bez problémů a řada věcí se ukázala být obecně o dost složitější, než jsme si původně mysleli.

Vždycky jste tu byli ale vy, naši věrní čtenáři, kdo nás pozitivními ohlasy a nadšením znovu nabil energií. Moc vám za to děkujeme a zároveň vyzýváme – říkejte o Levelu svým známým, doporučujte jej, pište o něm na Facebook nebo na Twitter a vůbec dejte všemožně světu vědět, že i v dnešní době má čtení papírového časopisu smysl. V naší situaci totiž nikdy nebudeme mít definitivně vyhráno a LEVEL vás potřebuje skutečně každý měsíc. Ale dost burcování, pojďme se podívat na to, co se vám dostane do rukou ve chvíli, kdy si koupíte zbrusu nový LEVEL 242.

76-77 zdroj: tisková zpráva

Kdo platí hry zdarma?

Free to play je zaklínadlo, kterým se dnes ohání kde kdo. Herní vývojáři, analytici, ale i samotní hráči se dělí na dvě nesmiřitelné skupiny. Jedna vidí ve F2P budoucnost a druhá zkázu herního průmyslu. V Levelu 242 se fenoménu free to play věnujeme nejen v rozsáhlém článku Ondry Šváry, ale i v komentářích. Své si k tématu řekne Dan Vávra v Jámě pekel a navíc i herní designérka Eva Grillová, která rozebere free to play na příkladu RollerCoaster Tyccon 4.

Pokud ale čtete Level, nemusíte se podobných free to play praktik bát. Hry, které přikládáme k časopisu, jsou totiž opravdu zdarma. A v tomto čísle jsou rovnou dvě!

Overlord je akční adventura s prvky taktiky a RPG, která nás svým originálním humorem i zpracováním oslovila už v roce 2007, kdy ji vývojáři z firmy Triumph vypustili do světa. I proto jsme rádi, že vám můžeme v Levelu 241 nabídnout nejen první díl i s datadiskem Raising Hell, ale i stejně vtipný, ale o něco taktičtější Overlord II. Určitě se do obou her pusťte, už jen kvůli zábavnému multiplayeru a svéráznému humoru.

Války dívčí i jiné

Obálce Levelu 242 vévodí nápis Dívčí válka, který uvnitř časopiu uvozuje titulní téma o herním feminismu a vůbec roli žen ve hrách. Článek samozřejmě sepsala naše vrchní redakční feministka Lukáš Grygar. Ale nebojte se, nečeká vás žádná agitka! Lukáš se na téma podíval ze všech stran a jsme si jisti, že řada jeho postřehů trefila hřebíček na hlavičku.

44-45 zdroj: tisková zpráva

Vedle válek dívčích ale v Levelu 242 přijde řeč i na války skutečné. Právě v nich je totiž aktivní organizace Supply Drop, která se snaží zásobovat vojáky ve válečných konfliktech hrami a herními konzolemi. A překvapivě se jim to daří.

Tématu hraní vojáků v akci jsme se v Levelu už jednou věnovali, i tentokrát se ale dozvíte mnoho nových zajímavostí. Věděli jste třeba, že česká Arma nebo oceňovaná střílečka Spec Ops: The Line nepatří u amerických vojáků mezi extra oblíbené tituly? V novém Levelu se dozvíte proč.

38-39 zdroj: tisková zpráva

Křehké vývojářské duše

Hry jako Amnesia nebo Penumbra stojí za renesancí herních hororů jako žánru. Zasadil se o to z velké části i Thomas Grip. Šéf švédského studia Frictional Games se proto stal dalším objektem našeho pravidelného rozhovoru. V osmistránkovém povídání z něj Pavel dostal, co si myslí o budoucnosti hororu, ale prozradil též své inspirační zdroje a pohovořil o chystané novince SOMA nebo o přínosu nových technologií v čele s Oculus Rift.

30-31 zdroj: tisková zpráva

Vývojářům se ale věnujeme i v tradiční rubrice Dílna, kde se v hlavním článku tentokrát neobjevují vývojáři z České republiky - namísto nich se o svém herním osudu rozpovídá Australan Alexander Bruce, tvůrce oceňované logické hry Antichamber. A jak uvidíte sami, udělat podobnou hru v jednom člověku není jen tak. Bruce sám prohlašuje, že něco podobného by už nechtěl nikdy zažít.

Staré i nové hry

Vedle Child of Light, která zdobí obálku, v Levelu 242 recenzujeme další aktuální tituly včetně druhé epizody Broken Sword 5, RPG Bound by Flame, arkádových závodů Mario Kart 8, strategie Wargame: Red Dragon nebo české adventury Memento Mori 2, která konečně vyšla na Steamu.

50-51 zdroj: tisková zpráva

Velmi zajímavé čtení tento měsíc přináší i rubrika Retro. Náš retronaut Pavel Dobrovský se v ní rozhodl prozkoumat legendární plošinovku Prehistorik a vedle ní vás seznámí i s příběhem vývoje slavných Asteroids.

Michal Rybka pak ze své Nory vyhrabal Atari 400/800 a v neposlední řadě se můžete těšit i na tradičně vynikající článek Jardy Švelcha o historii hraní v ČSSR. Tentokrát si na své přijdou všichni, kdo si vzpomínají na hackerské hry typu Podraz 3 Františka Fuky.

96-97 zdroj: tisková zpráva

LEVEL vychází i v elektronické verzi!

Už před mnoha a mnoha čísly jsme začali LEVEL vydávat vedle papírové i v elektronické verzi. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Je však třeba zdůraznit, že s koupí papírového Levelu automaticky získáváte i jeho elektronickou verzi.

Elektronický Level si samozřejmě můžete koupit samostatně, nezávisle na verzi papírové. Pak vás jedno číslo vyjde o 20 Kč levněji, což samozřejmě platí i o případném předplatném elektronického Levelu. Prostřednictvím aplikací Publero nebo Floowie si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah Levelu 242 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Rovněž si zde můžete aktivovat plnou hru. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Snad se vám LEVEL 242 bude líbit. My už se každopádně třeseme nedočkavostí na vaše reakce, postřehy a připomínky.

Nejnovější články