LEVEL 246 řeší Vetřelce, Tolkiena a Wasteland
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 246 řeší Vetřelce, Tolkiena a Wasteland

18. 10. 2014 10:15 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Nový Level 246 by nevznikl bez tří slavných, výjimečných, důležitých a dá se říct i legendárních osobností. A ne, výjimečně teď nemluvíme o Průšovi, Poláčkovi a Bachovi (vtip, víme!), ale o Gigerovi, Tolkienovi a Fargovi. Jestli vás jejich tvorba zajímá, měli byste vyrazit do trafiky, obchodů JRC/Brloh nebo na stránky elektronických distribucí Publero a Floowie. Tvorba všech tří pánů se totiž jako červená nit táhne obsahem 246. Levelu, který vychází právě v těchto dnech.

Fargo na frontě

Prvním pánem na holení je Brian Fargo. Legendární vývojář a producent, člověk, který pomohl do herního byznysu lidem z Blizzardu nebo Black Isle Studios, zakladatel Interplaye a aktuálně věrozvěst herního crowdfundingu. Po třiceti letech v herní branži dělá Brian Fargo to, co umí nejlépe a důkazem je RPG Wasteland 2, které v tomto čísle recenzuje Lukáš Grygar. „Pouhou” recenzí jsme ale pokračování Wastelandu odbýt nemohli. Pavel Dobrovský proto využil své temné síly a přesvědčil Briana Farga, aby mu i přes aktuální zaneprázdněnost poskytl velký rozhovor. Výsledek nepochybně stojí za to.

level246 zdroj: tisková zpráva

Vetřelec pod lupou

Alien: Isolation je, při vší úctě k momentální konkurenci, zřejmě nejdiskutovanější hrou těchto dní. Proto jsme jí také věnovali obálku a vedle recenze nabízíme v Levelu 246 i rozsáhlé téma o hrách a filmech s tímto legendárním zabijákem od H. R. Gigera. Textu se chopil Matěj Svoboda alias Mr. Hlad ze spřízněného webu Moviezone.cz a článek nabízí opravdu zajímavé čtení.

level246 zdroj: tisková zpráva

S Pánem prstenů na věčné časy

Za dva měsíce přijde do kin závěrečná část Jacksonova Hobita a i ti největší fanoušci z redakčních řad se už spíše modlí, aby sága skončila. Herním světem ale hýbe Middle-earth: Shadow of Mordor a v tomto případě jsme na úplně jiné vlně - hra se nám líbí! Že to není u her s motivem Středozemě zrovna pravidlem, se přesvědčíte v tématu, ve kterém Dan Kremser popisuje těžkosti herních adaptací díla J. R. R. Tolkiena.

level246 zdroj: tisková zpráva

Závody a češtiny

LEVEL 246 by ale tři, jakkoliv zajímavá a rozsáhlá témata, určitě nezaplnily. Zmínit se tedy musíme i o povedeném článku o exploitech a jejich vlivu na chování hráčů, které v souvislosti s Destiny sepsal Honza Švelch. A zapomenout nemůžeme ani na osmistránkový článek Vaška Rybáře o evoluci závodních her, který nesouvisí jen s aktuálně vydanými tituly Driveclub a Forza Horizon 2, ale i s jejich předchůdci a následovníky, na jejichž příchod teprve čekáme.

level246 zdroj: tisková zpráva

Posledním velkým tématem, na které bychom vás rádi upozornili, je článek Vojty Schuberta o mračnech, které se v posledních měsících a letech stahují nad lokalizací her do češtiny. Řada českých hráčů si zvykla na to, že největší hity vycházejí s českými titulky, objevovat se začaly i konzolové lokalizace, a když už žádná oficiální čeština nevznikla, chopili se díla fanoušci a hry pro ostatní nezištně přeložili. Situace se ale postupem času mění a budoucnost v tomto směru rozhodně nevypadá růžově.

level246 zdroj: tisková zpráva

Jedeme dál!

Mnohem růžověji naopak vypadá budoucnost pro slovenské vývojáře z firmy Games Farm, kteří se na scéně drží už neuvěřitelných 13 let a letos chtějí zabodovat s akčním RPG Shadows: Heretic Kingdoms. Při té příležitosti si s nimi popovídal Martin Bach a připravil tradiční „dílenský” článek. Stejně tradiční jsou pak i retro stránky Pavla Dobrovského (tentokrát mimo jiné i o amigácké srdcovce Gods) a několik stránek jsme věnovali i technologické rubrice.

level246 zdroj: tisková zpráva

LEVEL vychází i v elektronické verzi!

Už před mnoha a mnoha čísly jsme začali LEVEL vydávat vedle papírové i v elektronické verzi. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Prostřednictvím aplikací PubleroFloowie si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah Levelu 246 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Rovněž si zde můžete aktivovat plnou hru. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Snad se vám LEVEL 246 bude líbit. My už se každopádně těšíme na vaše reakce, postřehy a připomínky.

Nejnovější články