LEVEL 298 je tady: Chceme vás slyšet
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 298 je tady: Chceme vás slyšet

5. 10. 2019 19:29 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Nové číslo herního magazínu LEVEL je k dostání na stáncích a předplatitelé už v něm mohou dle libosti listovat. Můžete se jich zeptat, jaké články uvnitř najdete, ale pokud jste introvertní povahy, nabízíme vám níže stručný návod. Pokud bychom měli upozornit na jeden článek, pak je to rozhovor s jedním z otců současné videoherní scény Donem Daglowem. Aktuální číslo toho ale nabízí mnohem víc…

TAŤKA SPOUSTY ŽÁNRŮ

Byl u toho už od sedmdesátek. Don Daglow, nadšenec, který nevytvořil žádnou z her, které si dnešní generace pamatuje, ale vytvořil spousty her, bez nichž by dnešní hry vypadaly úplně jinak. Don je také herec a zábavný chlapík, který o své minulosti, která zásadně ovlivnila herní průmysl, hovoří otevřeně a vtipně. Rozhovor Pavla Dobrovského s Donem si nenechte ujít.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

HRAJEME, NEBO SE DÍVÁME

Kuba Kovář se v tomto tématu pokouší zevrubně mapovat vývoj cutscén/animaček ve hrách a jejich význam, zejména pro vyprávění příběhu. Role tohoto prvku ve hrách se průběžně mění – někdy už se víc díváme, než hrajeme, jindy slouží cutscény jako odměna, což je nejčastěji zmiňovaný účel třeba ve Final Fantasy VII. Jak je to ale s cutscénami obecně?

Level 298 zdroj: tisková zpráva

KŘESŤANSKÉ HRY

Stejně jako existuje křesťanský rock, pop či metal, existují i hry, které ve svém obsahu akcentují témata blízká křesťanské víře. Aleš Smutný ve svém článku vypichuje zajímavé příklady, shrnuje historii i vývoj tohoto specifického subžánru a upozorňuje na zajímavé experimenty.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

RECENZUJEME: BORDERLANDS 3

Ať už na recenze v Levelu dáte, nebo ne, pořád se je snažíme dělat poctivě. Žádné recenzování z review eventů, hodnotíme jen vydané hry. Borderlands 3 byla a je pro řadu lidí jednou z nejdůležitějších her podzimu, protože cítí šanci, že ji budou hrát řadu dalších měsíců. Stejně jako Borderlands 2. Jaký má na hru názor Honza Olejník (ve spolupráci s hrající společnicí Gábinou Šuterovou, která hru recenzovala pro Games viz tady), se dozvíte v recenzi.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

CO MOHOU HRY UDĚLAT PRO VESMÍR

Hry s vesmírnou tématikou ukazují nějakou fantaskní vizi cestování a života ve vesmíru, klidně i na Marsu. Na pozadí však probíhá spolupráce herních studií a tvůrců s lidmi a organizacemi, které reálně posílají lidstvo do vesmíru. A je to spolupráce vzájemně výhodná. Co mohou udělat hry a herní tvůrci třeba pro NASA? Dozvíte se to v článku Ondry Kocha.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

DEJME MLADÝM ŠANCI

Scéna herního vývoje není jenom o těch několika známých studií v ČR a SR. Ve skutečnosti se tu dějí zajímavé „věci“ na pozadí. Jednou z nich je i studio Outside the Fox, složené ze studentů Matfyzu, které vytváří zajímavý projekt Silicomrades, který měli tvůrci šanci prezentovat na Gamescomu. Jaké to je, vyvíjet projekt v akademickém prostředí, ale s komerčními ambicemi, jaký to byl zážitek, potkat se s profíky na Gamescomu, o tom píše Honza Horčík.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

RETRO 1.: ROLLCAGE

Retro sekce v tom čísle je mimořádně nabušená. Honza Olejník se v Retronaut sekci vrátil ke své lásce – šíleným závodům Rollcage, kde neplatí prakticky žádná pravidla gravitace. Proč je tahle totální závodní arkáda pořád zajímavým herním kusem, se dozvíte v článku.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

RETRO 2.: SÉRIE ANNO

Ondra Koch se pustil do rekapitulace historie a vývoje série Anno, která sice nepatří mezi ty nejznámější, alespoň v ranku budovatelských strategií, na světě, ale presto žije, vyvíjí se a má miliony fanoušků. Zejména v Evropě. Kdo ji dělá, jak hra vznikla, kam směřuje. Jde o zajímavé téma.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

RETRO 3.: STŘELBA PŘES MÍŘIDLA

Tenkrát poprvé je rubrika, se kterou přišel Pavel Dobrovský a snaží se v ní představit historii herních prvků, které dnes považujeme za běžné, ale někdo je musel vymyslet a poprvé implementovat. Tentokrát se Pavel zaměřil na střelbu přes mířidla, což je prvek spojený s realistickým ztvárněním střelby. Možná jste nevěděli, že jednou z her, které celou tuto mechaniku posunuly na jinou úroveň, byla Vietcong od českého studia Pterodon. Kdo ale použil tento prvek poprvé? Pavel vám to všechno řekne.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

… A NA PLAKÁTECH NAJDETE

Výběr plakátů každý měsíc je obtížný. Čtveřice lidí vybírá, co by si sami nejraději nalepili na stěnu či dveře záchodu. Není jednoduché se shodnout. V tomto čísle padla volba na hlavní art Borderlands 3 a Gears 5. Snad to někomu přijde k užitku. Jen připomínáme, že plakáty dostávají jenom předplatitelé a kupující v prodejnách JRC a Brloh.

Level 298 zdroj: tisková zpráva

LEVEL VYCHÁZÍ I V ELEKTRONICKÉ VERZI

LEVEL je vedle papírové podoby k dispozici i v elektronické verzi za 99 korun - je tedy o padesát korun levnější než na stáncích. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Prostřednictvím aplikací Alza MediaFloowie a O2 Knihovna si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah LEVEL 298 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

CHCEME VÁS SLYŠET

S blížícím se 300. číslem se chceme přesvědčit o tom, že vidíte smysl v tom, co děláme. Že vidíte smysl v Levelu. Chceme vás tedy poprosit – posílejte e-maily na redakce@level.cz, pište na Facebook a Twitter. Nebo si vzpomeňte na staré časy a klidně pošlete papírový dopis. Zkrátka, dejte nám vědět, co si myslíte. Co se vám na Levelu nelíbí a co máte naopak rádi. Zkuste nám navrhnout změny, témata článků nebo obecná vylepšení. Oslovte své známé, o kterých víte, že si LEVEL dříve kupovali, a zkuste od nich zjistit, proč už jej nekupují. Nabídněte nám svou pomoc. Jednoduše řečeno, dejte o sobě vědět.

Nejnovější články