Podpora Windows 7 skončí za 3 měsíce. Co to pro vás znamená?
zdroj: Inzerce

Podpora Windows 7 skončí za 3 měsíce. Co to pro vás znamená?

23. 10. 2019 12:09 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Windows 7 je už 10 let starý systém. A protože žádný operační systém se nedá udržovat aktuální donekonečna, nutně tak přichází chvíle, kdy skončí i jeho podpora.

Stane se tak 14. ledna 2020 – v ten den Microsoft přestane vydávat bezpečnostní aktualizace a opravy chyb. Počítač s Windows 7 bude nadále fungovat, ale stane se náchylnější na bezpečností hrozby a viry. Je to logické: u neaktualizovaného systému budou mít hackeři volné ruce ve zneužití bezpečnostních slabin systému, protože budou vědět, že už je nikdo neopraví.

Windows 7 je přitom už od roku 2015 v módu takzvané rozšířené podpory, což znamená, že do něj už nepřibývají žádná vylepšení, ale pouze se opravují chyby a vydávají bezpečnostní aktualizace. Pět let je v oblasti IT dlouhá doba, „sedmičky“ tak už nemohou nabídnout to, co nejnovější Windows 10.

Microsoft Windows 7 EOL zdroj: Inzerce

Od doby Windows 7 se také značně posunula zařízení, na kterých pracujeme a bavíme se. Notebooky se ztenčily a zlehčily, stoupl výkon a zároveň se zvětšila výdrž baterie. Nastoupily nové technologie, které usnadňují práci s počítačem.

Ukončení podpory Windows 7 je tak ideální příležitost, jak přejít na moderní počítač s novým operačním systémem, který dokáže všechna vylepšení naplno využít.

O jakých vylepšeních to mluvíme? Posuďte sami:

  • Vysoký výkon – Díky rychlejším procesorům a bleskovým SSD diskům, které neobsahují žádné pohyblivé části, se nový počítač spustí minimálně dvakrát rychleji.
  • Nízká váha, tenký profil – K čemu dnes člověk potřebuje objemné počítače s DVD mechanikou a obřím plotnovým diskem? V éře cloudových úložišť mohou být počítače tenké, lehké a snadno přenosné.
  • Účinné zabezpečení – Windows 10 obsahuje účinné integrované nástroje zabezpečení včetně antiviru.
  • Dotyková obrazovka – Windows 10 podporuje pestrou škálu různých zařízení s dotykovými obrazovkami včetně notebooků a stolních PC.
  • Digitální pero – Dělejte si poznámky, pohybujte se na webu, kreslete, plánujte schůzky, upravujte a tvořte.

Microsoft Windows 7 EOL zdroj: Inzerce

Každý počítač potřebuje Office

Moderní počítač s Windows 10 a sadou Office 365 tvoří skvělou dvojici, se kterou jde od ruky práce i zábava. Podstatou sady Office 365 je usnadnění, a proto obsahuje nástroje, s nimiž každý může dělat věci tak, jak nejlépe umí. Spolupracujte snadno s ostatními a využívejte různé nástroje, včetně integrovaného návrháře a editoru, díky kterým budou mít vaše projekty ten nejlepší možný obraz i zvuk.

Microsoft Windows 7 EOL zdroj: Inzerce

Důležitým faktorem je bezpečnost vašeho digitálního světa. Office 365 poskytuje ochranu napříč různými zařízeními, snadné zálohování a dvoufaktorové ověřování, takže se můžete zaměřit na důležité věci a starosti hodit za hlavu.

Dalším problémem dnešního digitálního světa může být záplava informací, ovšem Office 365 pamatuje i na to – díky seznamům úkolů, kalendářům, e-mailům a souborům na jednom místě si udržíte o všem přehled a vaše dny budou efektivně organizované.

Microsoft Windows 7 EOL zdroj: Inzerce

Předplatné Office 365 pro domácnosti nebo pro jednotlivce navíc zaručuje, že aplikace jako Word nebo Excel budou stále aktuální se všemi důležitými vylepšeními. K tomu si připočtěte 1 TB cloudového úložiště OneDrive na osobu s přístupem odkudkoli na všech vašich zařízeních a 60 minut volání přes Skype na měsíc a osobu a budete připraveni na vše.

Nejnovější články