Potřebujete vytáhnout trn z paty? Rychlá půjčka je řešení
zdroj: tisková zpráva

Potřebujete vytáhnout trn z paty? Rychlá půjčka je řešení

3. 4. 2019 16:03 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Současný trh s úvěrovými produkty je poměrně rozmanitý, přičemž z nejširšího hlediska se nabídka rozděluje na bankovní a nebankovní. V posledních několika letech se pověst nebankovního sektoru výrazně zlepšila, neboť Česká národní banka se rozhodla upravit pravidla a nastavit podmínky i nebankovním poskytovatelům, a tím pádem se už nemusíte obávat lichvářů. 

Ještě než se tedy pro konkrétní nebankovní společnost rozhodnete, zjistěte si, zda disponuje licencí, kterou uděluje právě Česká národní banka. V následujících řádcích vám prozradíme, jak si vybrat nejvýhodnější půjčku, abyste nakonec svého rozhodnutí nelitovali.

Při výběru rychlé půjčky ihned byste měli zohlednit mnohem více faktorů, než je výše měsíční splátky a úroková sazba. Věděli jste například, že i když je úroková sazba nízká, půjčka se vám může prodražit tím, že musíte zaplatit nepřiměřeně vysoké poplatky za vedení úvěrového účtu, poskytnutí půjčky a podobně? Právě z tohoto důvodu je nezbytné zaměřit se i na RPSN, což je ukazatel výhodnosti, respektive nevýhodnosti půjčky. Obecně tedy platí, že čím je RPSN nižší, tím je půjčka levnější.

Jak nebankovního poskytovatele vybrat?

Prvně byste si měli ujasnit, jak vysokou částku potřebujete a jak rychle byste chtěli mít peníze k dispozici. Jestliže je ve vašem hledáčku půjčka ihned, počítejte s tím, že většinou nejsou takové produkty na příliš vysoké částky. Zpravidla vám nebankovní poskytovatel v rámci rychlé půjčky nabídne maximálně 20 000 korun. Pokud vám taková částka stačí k zalepení mezery mezi nedostatkem finančních prostředků a nadcházející výplatou, potom je pro vás rychlá půjčka jako stvořená.

Doba splatnosti se většinou pohybuje v řádech dnů, respektive týdnů. Jestliže si půjčíte třeba 10 000 korun na novou pračku a víte, že vám za týden a půl přijde výplata, tak stačí zvolit dobu splatnosti třeba čtrnáct dnů. Jakmile vám na účet přistane výplata, splatíte půjčku, zaplatíte menší poplatek za půjčení peněz a všechno je vyřešeno.

Rychlá půjčka od Cool Creditu

Předním poskytovatelem rychlých půjček na tuzemském trhu je společnost Cool Credit. Pro její vyřízení potřebujete občanský průkaz a výpis z bankovního účtu. Požádat si můžete o peníze skrze internet, přičemž do pěti minut je poskytovatel schopen vyhodnotit žádost a zaslat vám peníze do deseti minut.

Cool Credit prověřuje registr exekucí a registr insolvencí, naopak neprověřuje centrální registr dlužníků, NRKI, BRKI a SOLUS. Stanete-li se stávajícím klientem, čekají na vás věrnostní bonusy v podobně nižší úrokové sazby. Stejně tak vám společnost pokaždé umožní půjčit si vyšší obnos peněz. Při první žádosti si můžete půjčit maximálně 8 000 korun, ale postupně se strop navyšuje. Stačí se stát pouze spolehlivým klientem, jenž je schopen peníze splácet včas.

 

Nejnovější články