Vydejte se na expedici do zrádné džungle v online strategii Forge of Empires
zdroj: tisková zpráva

Vydejte se na expedici do zrádné džungle v online strategii Forge of Empires

7. 5. 2016 14:14 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Strategická onlineovka Forge of Empires se brzy rozroste o nebezpečné expedice do džunglí. Na cestě za štěstěnou a slávou ale nebudete sami, doprovodí vás totiž celá guilda. Novinka Guild Expeditions je hlavně kooperativní funkcí, kdy se společně se svými kolegy proderete skrze několik bojišť. Na jejich konci vás nečekají jen zasloužené odměny, ale také možnost zvýšit si svoji Guild Power.

Guild Expeditions se odehrávají v prostředí džungle z prostého důvodu: vývojáři věří, že džungle bude lákat všechny věkové skupiny hráčů, a zároveň nabízí zajímavý příběh. Vydáte se v něm do hlubin pralesa za pradávnou civilizací. Kmenem, který vládne cennými vědomostmi. Jenže zároveň s vámi se na podobnou cestu vydá i skupinka ne zrovna přátelsky naladěných dobrodruhů, jejichž úmysly už tak mírumilovné nejsou. Právě naopak. Vaším úkolem je ochránit domorodé kmeny, které vám na oplátku za bezpečí nabídnou své znalosti.

Na expedici se můžete vydávat znovu a znovu každý týden, a pokaždé vás bude čekat něco trochu jiného. Odměny navíc nezískáte jen pro sebe, ale nakonec můžete mít i silnější guildu. Hlavním úkolem Guild Expeditions je spolupráce hráčů - aby spolupracovali skutečně všichni, bez ohledu na éru, ve které se nacházejí, nebo platformu, na které Forge of Empires hrají.

Forge of Empires zdroj: tisková zpráva

Spolupráci hráčů do jisté míry zastal starý známý systém Guild versus Guild, jenže i ten měl jisté nedostatky. Především nebyl dostupný pro hráče mobilní verze hry. A než aby dělali vývojáři mobilní verzi Guild versus Guild, kde by to fungovalo pouze na větších displejích a tabletech, rozhodli se rovnou pro zbrusu nové rozšíření Guild Expeditions.

Mezi základní principy Guild Expedition, kterými se tvůrci řídili při vývoji, patří:

  • Každý člen guildy by měl být schopen přiložit ruku k dílu
  • Celá guilda musí mít možnost procházet expedicí společně
  • Nezáleží na období, ve kterém se nacházíte, nebo na vašem aktuálním postupu hrou
  • Rozšíření by nemělo být příliš komplexní, ale dostatečně hluboké
  • Nechybí ani klasické zaříkadlo „easy to learn, hard to master“ – tedy snaha o vytvoření hratelnosti, která bude velmi jednoduchá na pochopení, ale její stoprocentní zvládnutí bude jen pro opravdové mistry

Během vývoje Guild Expeditions vývojáři nejprve zvažovali, že se hráči nepostaví jakési konkurenční skupině dobrodruhů, ale přímo samotným domorodcům. Velmi rychle si ale uvědomili, že tudy cesta nevede. Prý bylo velmi obtížné vybalancovat jednotky tak, aby byly adekvátní výzvou pro hráče, který se mohl nacházet v libovolné éře. Navíc bez vizuálního odlišení jednotek by bylo zvláštní, kdyby byla jedna jednotka najednou silnější jen proto, protože bojuje proti hráči z novější éry. Z tohoto důvodu jsou ve hře již zmínění nepřátelští nájezdníci, kteří celý problém řeší elegantně a přirozeně.

Forge of Empires zdroj: tisková zpráva

Díky nepříliš agresivní povaze rozšíření je tak ve hře zcela nová mírumilovná cesta, jak vyřešit střety. Vývojáři přišli s novou minihrou, díky které mohou všichni pacifisté a obchodně založení hráči zažít novou výzvu. Hlavně mohou být mnohem větším a aktivnějším přínosem pro celou guildu, tedy v porovnání se stávajícím přispíváním do pokladnice. Novou minihru ve Forge of Empires ještě nenajdete, ale má být součástí blížící se bety a následně samozřejmě i plné verze Guild Expeditions.

Jak už bylo řečeno, do Guild Expeditions se můžete pustit bez ohledu na platformu či éru, ve které se nacházíte. Pokud ale ještě Forge of Empires nehrajete, můžete si udělat menší náskok a pustit se do online strategie už nyní.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270 zdroj: tisková zpráva

Registrovat se můžete tady, je to zdarma. A pak už na vás čeká odlehčená verze staré známé Civilizace. Jen ji hrajete v prohlížeči a zvládne to opravdu každý.

Nejnovější články