17 let stará Rune se konečně dočká pokračování s podtitulem Ragnarok
zdroj: tisková zpráva

17 let stará Rune se konečně dočká pokračování s podtitulem Ragnarok

30. 8. 2017 13:26 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Human Head Studios, tvůrci Rune z roku 2000 a Prey z roku 2006, konečně oznámili důstojného nástupce krvavého RPG pod názvem Rune: Ragnarok. Mohlo by se zdát, že se chtějí svézt na vlně popularity vikinského tématu, ale pravdou je, že o realizaci druhého dílu se pokouší delší dobu. V roce 2012 dokonce otevřeně přiznali, že po předešlých neúspěšných pokusech navázat spolupráci se do projektu pustí sami, ale tehdy dvojku oficiálně neoznámili. Teď už to ale máme černé na bílém (v našem případě naopak).

Původní Rune byla ve své době kladně přijatá akční sekanice se severskou mytologií, ve které jste v roli Ragnara měli za úkol zastavit zlotřilého Lokiho a jeho snahu spustit konec světa Ragnarok. V Rune: Ragnarok už logicky konec světa nastal a vlastně stále probíhá, jak vypráví dáma v oznamovacím traileru.

„Severské děti již od narození slýchávají příběhy o konci světa. Bitva tak obrovská, že sami bohové padnou a devět světů bude pozřeno mrazem a plameny. Ale tyto příběhy se mýlí. Bohové nepadli. Po sedm let byly naše světy pohlcovány smrtí a destrukcí. Je načase, aby lidstvo povstalo a dokonalo to, co bohové nezvládli. Ragnarok musí skončit.“

zdroj: Archiv

Rune: Ragnarok je tvůrci popisováno jako sandboxové RPG v otevřeném světě, kde slíbíte věrnost jednomu z božstev. Ve jménu zvoleného boha budete plenit nepřátelské vesnice, bojovat s nemrtvými v brutálních soubojích, plavit se do nových zemí a vyrábět mocné zbraně, abyste svému „pánovi“ pomohli ukončit Ragnarok.

Dle slov ředitele projektu Chrise Rhineharta se Rune: Ragnarok ponese v duchu svého předchůdce jak po stránce mytologie, tak i ve smyslu intenzivních, brutálních soubojů. O datu vydání zatím nepadla jediná zmínka a s jistotou můžete počítat pouze s počítačovou verzí. Pokud byste chtěli zavzpomínat na původní Rune, naleznete ji na Steamu a GOGu pod názvem Rune Classic a její součástí je i multiplayerové rozšíření Halls of Valhalla.

Nejnovější články