3D plošinovka Yooka-Laylee dohopsá na Switch už v polovině prosince
zdroj: tisková zpráva

3D plošinovka Yooka-Laylee dohopsá na Switch už v polovině prosince

29. 11. 2017 11:23 | Preview | autor: Adam Homola |

Dávno oznámený a několikrát odložený port 3D plošinovky Yooka-Laylee na Nintendo Switch je konečně skoro tady. V recenzi Ondry Šváry chválená hopsačka vyjde na Switch už 14. prosince, přičemž předobjednávky se rozjedou 7. prosince. Naštěstí pro hru i pro vás nepůjde o původní verzi z dubna letošního roku, ale o notně vylepšenou a řádně optimalizovanou hru.

Yooka-Laylee běží na enginu Unity, a právě kvůli němu a blíže nespecifikovaným technickým problémům při portování hry museli tvůrci Switch verzi hry odložit a počkat, až Unity připraví adekvátní verzi enginu. To se stalo a vývojáři z Playtonic mezitím neseděli s nohama na stole, ale ladili, optimalizovali a opravovali všechno, co jim přišlo pod ruku.

Switch verze hry tak bude obsahovat nejen vlastní systém achievementů, ale třeba také zcela novou kameru, vylepšené ovládání, úpravy v menu, lepší hudbu, nebo možnost hrát multiplayerové módy jen s jedním Joy-Conem, jak oznámili tvůrci na webu hry.

Na televizi hra poběží v rozlišení 900p, zatímco v handheldovém módu se budete muset spokojit s 600p, jak zjistili v IGN. U nich se můžete podívat i na video z hraní Yooka-Laylee právě v handheldovém módu, kde se díky malému displeji lecjaká technická nedokonalost ztratí, na rozdíl od velké televize.

galerii u nás se zase můžete podívat na několik posledních obrázků ze Switch verze hry. Ondra Švára dal Yooka-Laylee v dubnu 8/10 s tím, že jde o „úžasné arkádové hřiště se svobodnou hratelností a mnoha hodinami návykové zábavy.“ Osobně jsem byl na hru v recenzi v Levelu přísnější a sáhnul jsem po známce 3/5, například kvůli kameře či jiným věcem, které už tvůrci stihli od vydání opravit a vyladit.

Nintendo Switch nouzi o dobré pološinovky zrovna nemá, a jakkoliv Yooka-Laylee není špatná, neměla by podle mě být na vrcholu vašeho nákupního seznamu. Automaticky se nabízí špičkový Super Mario Odyssey, který je povinností pro všechny majitele konzole. Pozadu není ani starší, ale pořád výborný Rayman Legends Definitive Edition, a za zmínku určitě stojí také povedená Sonic Mania. Yooka-Laylee může oslovit především ty pamětníky, kteří svého času hrávali Banjo-Kazooie.

Nejnovější články