7Framed slibuje detektivní AAA zážitek se střílením a parkourem
zdroj: tisková zpráva

7Framed slibuje detektivní AAA zážitek se střílením a parkourem

21. 2. 2014 14:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Indie hry a odvážné nápady mají na Kickstarteru žně a tak o to více zamrzí, když se tam objeví nějaký zajímavý projekt, kterému se ty penízky nesypou tak jako jiným. Přesně do takové kategorie bohužel spadá i hra 7Framed, jejíž tvůrci ze studia VIE Games chtějí 300 tisíc dolarů, ale po šesti dnech mají zatím jen 12 tisíc dolarů. Tohle asi nedopadne dobře. Ale ještě neházejme flintu do žita, třeba se po vzoru Next Car Game hra vzchopí na svých stránkách. 7Framed by byla škoda, protože takových indie her moc není.

Mělo by jít o poměrně unikátní akční detektivku odehrávající se pouhých pět let v budoucnosti. Na události hry budete nahlížet skrze oči sedmi hratelných postav. Na začátku hry jste totiž u trestného činu, který jste nespáchali, ale jak už to tak bývá, podezření padá na vás. A nenecháte se zabásnout, budete utíkat. Skrze změnu hratelné postavy budete objevovat nové souvilosti, využívat nové věci a vůbec budete na celou věc nahlížet z jiného úhlu pohledu.

Pokud to všechno klapne (ťuk ťuk ťuk), pak by měla hra vyjít v sedmi epizodách a v každé z nich se budou řešit problémy dnešního světa - soukromí, terorismus, nemožnost cokoliv změnit tváří v tvář velkým entitám apod. Herně pak má jít o kombinaci moderní střílečky společně a parkourovou “plošinovkou”. Vedle singleplayerové kampaně nabídne 7Framed i multiplayer, ve kterém můžete obvinit z trestného činu jiné hráče.

...

Zajímavě zní taky možnost stejnou misi odehrát z pohledu někoho jiného, ovšem ve stejném čase a tak zkřížit cesty s předchozí hratelnou postavou. Titul vypadá opravdu slibně a tak je škoda, že s příspěvky na Kickstarteru to bohužel slibně vůbec nevypadá. Takových her moc není a už jen to úvodní video, ve kterém nám sice tvůrci neprezentují svou vizi sami, ale jen skrze trailer, vypadá fakt dobře.

Nejnovější články