Adaptace knihy/filmu World War Z od tvůrců TimeShift vyjde ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Adaptace knihy/filmu World War Z od tvůrců TimeShift vyjde ještě letos

26. 5. 2018 9:59 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Nechci znít jako morous, ale zajímají ještě někoho zombíci? Obzvlášť ti, kteří se zakládají na pět let starém filmu, který adaptuje dvanáct let starou knihu? Někoho určitě ano, a překvapeně musím přiznat, že dokonce i mě. Filmový World War Z nebyl dle mého názoru špatný film, ačkoli knize dle Aleše nesahá ani po kotníky. Doufám tedy, že herní adaptace nebude následovat klesající přímku a podívá se knize aspoň nad kolena.

Hra World War Z nyní spadá do dvou velmi populárních kategorií. Téma zombíků je zjevné už na první pohled, zatímco druhou kategorii vám neprozradí žádné ze dvou videí ani oficiální stránky. Pouze tisková zpráva mluví o základním stavebním kameni hratelnosti. Ten tvoří kooperace čtyř hráčů, která v poslední době zažívá rozmach.

Kooperativní kampaň se zaměří na příběhy jednotlivých přežívajících, kvůli kterým zavítáte do různých koutů planety. Čeká vás New York, Moskva, a dokonce Jeruzalém. K ruce vám budou různé pasti, bariéry a další prvky prostředí, které vás alespoň dočasně ochrání před hordou zombií, zatímco přebíjíte některou z mnoha zbraní.

zdroj: Archiv

Víc zatím nevíme a musíme si tak vystačit s videi a obrázky. Ty odhalují to, co mě ke hře přitahuje stejným způsobem jako v případě Days Gone – obrovskou masu shnilého masa valící se ulicemi. Když totiž přijde řeč na zombíky, nechávají mě naprosto chladným pomalí plíživci. Ale sprintující tisícovka těl, kterou předvedl film World War Z, představuje skutečnou hrozbu pro celé lidstvo.

Z videí je patrné, že i herní adaptace využívá „mechanismu“ hromadění zombií, které z vlastních těl dělají žebřík pro své kolegy a překonávají tímto způsobem díky své početnosti libovolně vysoké překážky. Zastaví je pouze vaše parta a soustředěná palba z kulometů.

zdroj: Archiv

World War Z nepůsobí jako hra, která by revolučním způsobem změnila žánr kooperativních stříleček. Ale mohlo by jít o solidní řezničinu s uspokojivým pocitem kosení zombíků po tisícovkách. Hra by měla vyjít ještě letos na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články