Adult Swim vydá na PS4 čtyři zajímavé hry včetně hardcore RPG a podivnosti od Double Fine
zdroj: tisková zpráva

Adult Swim vydá na PS4 čtyři zajímavé hry včetně hardcore RPG a podivnosti od Double Fine

7. 12. 2015 15:40 | Preview | autor: Adam Homola |

Vydavatel Adult Swim Games představil během PlayStation Experience hned několik titulů od různých týmů včetně Double Fine, kterým pomůže k vydání na PlayStation 4. Nejznámějším kouskem je právě Headlander od Double Fine, ale za pozornost rozhodně stojí i Rain WorldRay's the Dead a hlavně Death's Gambit. Pojďme si hry představit blíže.

Death's Gambit

Death's Gambit je další pixel artovka, ale nejen svým vizuálem se daří hře vyčnívat nad ostatními. Death's Gambit totiž chvílemi vypadá jako stará Castlevania a zároveň jako epická 2D verze Shadow of the Colossus. V jádru jde o akční RPG, ve kterém prozkoumáváte cizí středověkou planetu plnou stvůr a rytířů. Musíte se perfektně naučit a ovládnout soubojový systém, který nebude ničím, co by sváteční hráči vyhledávali ve velkém. Souboje i všechny zbraně a schopnosti musíte zvládnout, protože už video naznačuje, že se postavíte opravdu zapeklitým nepřátelům. A prý budete hodně umírat.

zdroj: Archiv

Ray's the Dead

Druhým kouskem od Adult Swim je akční puzzle hra Ray's the Dead, která sice stojí na příběhu, ale jádro pudla spočívá v akci a řešení hádanek. Hlavním hrdinou je Ray, jehož ve hře zažijete jako člověka i zombíka. Ray sice zemřel, ale v jeho současném zombie stavu máte skvělou možnost: můžete ovládat vlastní armádu zombíků. Příběh hry se má mimo jiné točit kolem obou fází "života" hlavního hrdiny. Co všechno dokázal Ray jako člověk a co může dělat teď, jako zombie? Všechno má své světlé i stinné stránky a ve hře je pak všechny uvidíte. Ray's the Dead také před nějakou dobou prošla Kickstarterem, kde vývojáři pokořili svůj cíl 30 000 dolarů o 21 773 dolarů.

ss_22ccbf70e9db6259bc0c5291d18665ed7e98816f.1920x1080 zdroj: tisková zpráva

Rain World

Netradiční pixelartovou akci Rain World si můžete pamatovat ze starší novinky. Ve hře se vžijete do role kočkovité šelmy ve velmi specifickém postapokalyptickém světě, kde pořád prší a je plný ještěrů. Vy máte hlad stejně jako ještěři, a tak jste chvíli predátorem a jindy kořistí. Záleží na koho narazíte a jak se v dané situaci zachováte. V Rain World má mít každý nepřítel unikátní umělou inteligenci, které je potřeba se přizpůsobit a využít ji ve svůj prospěch. Animace jsou částečně založené na fyzice a vývojáři vyzvedávají procedurální design jako jednu ze zajímavých částí hry. Rain World si užijete klidně sami, ale když budete chtít, můžete si to rozdat s kamarády buď v kompetitivním režimu, nebo s kamarádem naopak spolupracovat v kooperaci.

Rain World zdroj: tisková zpráva

Headlander

Headlander je další podivnost od Double Fine. Pokud jste minuli dřívější článek vězte, že jde o trhlou akční adventuru s hlavou v hlavní roli. Přesně tak - nemáte tělo, jen hlavu ve speciálním skafandru, se kterým můžete zaparkovat na cizím těle a tím ho ovládat. Headlander není akční hra, byť na akci sem tam dojde. Hlavní náplní hry je řešení puzzlů a prozkoumávání netradičního světa. Ten, jak jste už asi odtušili z videa, je inspirovaný sci-fi projekty ze 70. let a barvičkami opravdu nešetří.

Headlander zdroj: tisková zpráva

Všechny zmíněné a ve videu předvedené hry mají společné dvě věci: vydavatele Adult Swim a datum vydání v roce 2016 pro PlayStation 4. Všechny si navíc užijete i na PC, pokud zrovna konzolí od Sony nevládnete.

Nejnovější články