Adventura Her Majesty’s SPIFFING vás pošle dobývat vesmír ve jménu královny
zdroj: tisková zpráva

Adventura Her Majesty’s SPIFFING vás pošle dobývat vesmír ve jménu královny

7. 12. 2016 16:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Nad tradiční adventurou s typickým britským humorem by příznivci žánru ohrnovat nos neměli, tím spíš když Her Majesty’s SPIFFING vypadá docela slibně. Prvotina irského studia BillyGoat Entertainment si v roce 2014 prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru, kde namísto požadovaných 30000 liber vybrali tvůrci nakonec necelých 34 000 liber, mají za sebou také úspěšný Greenlight a hru dnes pouští do světa.

Her Majesty’s SPIFFING je sice 3D, ale vývojáři se ohání tradičním point and click přístupem, jen s moderním ovládáním. Ve hře se ujmete role kapitána Franka Lee Englishe, který má neustále po ruce věrného sidekicka Aleda. Vaším cílem není nic menšího, než vyletět do vesmíru a rozšířit britské impérium na vhodné planety.

Země totiž přestala být v roce 2016 Británii malá. Královna se rozhodla rozpustit parlament a vybruslit ze stále více izolované země opačným směrem, než opětovným dobýváním dávno ztracených území. Planeta Země jí proto byla malá, a tak přišla na řadu vesmírná expanze. Tu máte na starosti vy a v rámci programu S.P.I.F.F.I.N.G. (Special Planetary Investigative Force For Inhabitting New Galaxies) se tak musíte pokusit založit zcela nové Galaktické Britské Impérium.

zdroj: Archiv

Ve vesmíru ale nebudete sami, a tak vedle svých kolegů narazíte i na jiné existence, které hledají ve vesmíru vlastní osud. Vývojáři slibují spoustu puzzlů, dialogů, vtipných postav, zvláštních přízvuků a klasických adventurních mechanik. Plus hromadu více či méně okatých narážek na různé popkulturní ikony, od Star Wars, přes Star Trek, až třeba po Windows. Ze hry je také trochu cítit styl humoru Monty Python, jak se ostatně můžete přesvědčit v traileru.

Her Majesty’s SPIFFING vychází dnes na Steamu (PC, Mac, Linux) a Xboxu One. Na PlayStation 4 se hra dostane příští úterý, tedy 13. prosince a všude vás vyjde na 19 eur.

Nejnovější články