Adventura Tsioque sází na ručně kreslenou grafiku a osobní příběh
zdroj: tisková zpráva

Adventura Tsioque sází na ručně kreslenou grafiku a osobní příběh

19. 8. 2015 19:11 | Preview | autor: Adam Homola |

Ručně kreslených a animovaných adventur, které jako by vypadly z nějaké televizní pohádky není nikdy dost a jednou takovou bude snad i Tsioque. Možná proto, že Tsioque o svůj život bojuje na Kickstarteru a ještě nemá vyhráno. Vývojáři potřebují 35 tisíc dolarů a mají zatím něco málo přes 20 tisíc. Do konce zbývá 17 dnů, takže nakonec by se to podařit mohlo. Tsioque slibuje klasickou 2D adventurní hratelnost v krásném kresleném kabátku, který se tak často nevídá.

Vývojáři tvrdí, že se inspirují adventurními klasikami osmdesátých a devadesátých let, kdy byl žánr point and click adventur na vrcholu. V Tsioque se vžijete do role stejnojmenné holčičky, která se objeví v tajemném, očarovaném hradu. Ten je plný monster, pastí a pekelných přisluhovačů temného Evil Wizarda.

Příběh by měl být velmi osobní, protože tvůrci naznačují, že Evil Wizard je vlastně hlavní kreativec a Tsioque jeho dcera. Ostatně, než z toho vznikla hra, která se teď pokouší zafinancovat svůj vývoj na Kickstarteru, byl to původně pouze dárek otce dceři. Jenže dárek začal bobtnat, až z něj vzešla plnohodnotná hra - nebo lépe řečeno vzejde, pokud se crowdfunding podaří.

TSIOQUE zdroj: tisková zpráva

Jestli to všechno klapne, vyjde Tsioque příští rok na PC a Mac, případně na jiné platformy, pokud se podaří dosáhnout daných stretch goalů. Na Kickstarteru je i hratelná demoverze, která sice nereprezentuje kvality finální verze, ale představu si z něj můžete udělat dobrou. Kickstarter pro Tsioque najdete tady a hru lze získat už za příspěvek 10 dolarů.

Nejnovější články