Akční horor od tvůrců Eternal Darkness se vrací na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Akční horor od tvůrců Eternal Darkness se vrací na Kickstarter

26. 7. 2013 11:20 | Preview | autor: Adam Homola |

Do třetice všeho dobrého? Duchovní nástupce Eternal Darkness: Sanity’s Requiem z GameCube to s crowdfundingem zkoušel už dvakrát. Nejdřív na svém webu, a pak přes Kickstarter, aby tvůrci nakonec zrušili obě možnosti. Vývojáři z Precursor Games chtěli na Shadow of the Eternals milion a půl, ale vybrat peníze se jim nedařilo. Teď jsou tu s prosíkem potřetí. Opět na Kickstarteru, opět se skoro stejnou hrou, ale chtějí už jen polovinu - 750 tisíc dolarů. Tentokrát by se jim to podařit mohlo.

Precursor Games si s sebou ale táhnou velkou kouli na noze. Jedná se o nové studio, které je ale z většiny tvořeno lidmi ze Silicon Knights. SK mají různé opletačky se soudy a vůbec jde o trochu kontroverzní studio, které navíc už hodně dlouho nic pořádného neudělalo. Sice se podíleli na nepříliš povedeném X-Men: Destiny (recenze na Games 4/10) z roku 2011, ale jejich poslední "vlastní" hra, Too Human (2008), se topila v problémech po celou dobu vývoje.

Veřejnému mínění Silicon Knights/Precursor Games nepomohlo ani to, že byl nedávno jeden ze zakladatelů studia obviněn za držení a šíření dětské pornografie. Všemu navíc kraluje Denis Dyack, který sice už poslední dobou raději mlčí, ale dříve šlo o kontroverzně-komickou postavičku, které byla plná média. Holt to Precursoři nemají lehké. Ale když odhlédnete od všech problémů a kauz, tak vám tahle parta tvůrců na Kickstarteru nabízí docela zajímavou hru.

Shadow of the Eternals má být hororová akční adventura z pohledu třetí osoby a s hlubokým příběhem (který zavítá i do Čachtic), několika hratelnými postavami a cca 10 hodinovou herní dobou. Vývojáři během prvních dvou kampaní hráčům naslouchali a Shadow of the Eternals už tedy nebude epizodická série.

Původně chtěli tvůrci vybrat milion a půl na vývoj první epizody, nyní by těch 750 tisíc dolarů mělo stačit na “celý projekt”. Dyack ale pro Polygon přiznal, že uvedená částka zafinancuje jen část vývoje a zbytek budou tvůrci muset sehnat jinde. Pokud Kickstarter uspěje, vyjde plnohodnotná Shadow of the Eternals, ale pokud se vybere víc, nebo pokud vývojáři seženou další peníze jinde, čeká nás další kapitola, respektive díl. Odměny v aktuální kampani začínají na pěti dolarech a už při zaplacení takto nízké částky budete moct tvůrcům kecat do vývoje.

Suma, kterou se podařilo Precursorům při posledním pokusu vybrat, se pohybovala někde kolem 300 tisíc dolarů. Větší polovinu z toho vybrali přes PayPal, menší přes Kickstarter. S pozměněným projektem na základě ohlasu hráčů a s realističtějším cílem v podobě 750 tisíc dolarů má Shadow of the Eternals přeci jen šanci. V době psaní textu zbývá do konce kampaně 28 dnů a vývojáři mají vybráno něco málo přes 100 tisíc dolarů. Přijde ještě čtvrtý pokus, pokud se to nepodaří tentokrát? To už by byla trošku komedie...

Nejnovější články