Akční RPG Nier: Automata slibuje novou úroveň soubojů díky tvůrcům Bayonetty
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Nier: Automata slibuje novou úroveň soubojů díky tvůrcům Bayonetty

30. 10. 2015 16:37 | Preview | autor: Adam Homola |

Na pořádné oznámení pokračování kultovního akčního RPG Nier museli jeho fanoušci čekat pět let. Vydavatel Square Enix teď na akci Paris Games Week mlčení ukončil a představil Nier: Automata. Opět jde akční RPG viděné z pohledu třetí osoby, na jehož vývoji se tentokrát podílí i pánové a dámy z PlatinumGames (například Bayonetta), od kterých si vydavatel slibuje pořádně našlapané akční souboje, kterými je ostatně studio už proslulé.

První pořádný trailer nás nijak nešetří a hned se vrhne do spousty herních záběrů, které jsou veskrze akčního charakteru. V nich se robotům postaví nová robotí protagonistka 2B, členka jednotky YoRHa.

Nier: Automata totiž pracuje s příběhem, kdy na nepřipravené lidstvo zaútočili okupanti z jiného světa. Použili přitom svoji tajnou zbraň, kterými jsou stroje - válka jim šla tak dobře, že vyhnali lidstvo ze Země na Měsíc. V novém útočišti vyvinuli lidé armádu androidích vojáků, jejichž úkolem bylo zatlačit mechanickou hordu zpátky a zvítězit.

zdroj: Archiv

Jejich největším úspěchem bylo ale pouhé zpomalené postupu robotů a tak došlo na vyvinutí nového druhu androidí pěchoty: jednotky YoRHa. Hlavní protagonistka 2B má k dispozici meč, ale díky "Pod" může útočit i na dálku. Jakkoliv jde o androidy, má každý člen YoRHa vlastní osobnost, přičemž 2B má být klidná a rozvážná.

Nier: Automata se momentálně vyvíjí exkluzivně pro PlayStation 4, ale je možné, že se časem po vydání dostane i na jiné platformy. Datum vydání vývojáři zatím neoznámili.

Nejnovější články