Akrobacie v Uncharted: Drake Fortune
zdroj: tisková zpráva

Akrobacie v Uncharted: Drake Fortune

17. 7. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pokud se vám aspoň trochu líbily poslední eskapády Lary Croft, bude Uncharted vaše krevní skupina. Čím zaujal na E3?

Exkluzivní PS3 počin Uncharted: Drake’s Fortune samozřejmě nemohl chybět na již skončivší E3, kde vyjma působivého traileru byla k sehrání také zajímavá pasáž, která jako by z oka vypadla dobrodružství archeoložky Lary Croft. Hlavní hrdina Nathan v ní totiž prokázal vpravdě mimořádné akrobatické dispozice. To když velice elegantně zvládnul mezi kamenným sloupovím na nádvoří jakési hodně staré stavby vyšplhat po malých výstupcích kamsi vzhůru, kde na něj čekalo lano a efektní zhoupnutí se s následným poražením nestabilního pilíře, otevírajícího cestu dál! V akci navrch střetnul i něco hroutících se ochozů, na kterých zrovna stál, což zvyšovalo patřičně adrenalin a nutnost správného načasování. Naprosto skvěle vyvedené ručkování a skákání na několik způsobů podle mnohých překonává stejnou herní fázi u Tomb Raidera, což je ocenění mající svou nezanedbatelnou váhu, byť určité připomínky se pořád ještě najdou.


Uncharted E3 gameplay video

Předně nemusí být úplně jasné, co se po vás v obraze vlastně chce a co máte udělat, abyste se dostali o žádaný kus dál. Tohle bude asi přetrvávající problém i v plné verzi, díky čemuž to bude herní představení spíše pro trpělivější hráče, ale nechci předbíhat. V případě ovládání hlavní postavy, která v tuto chvíli v prostoru lehce plave, se do konce roku, kdy se Uncharted má oficiálně objevit v obchodních sítích, téměř určitě dočkáme potřebného vyladění. Animace rozpohybování ve všech myslitelných ohledech a polohách sklízí už delší dobu potlesk na otevřené scéně a hratelný build představený na výstavě znovu nadchnul.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V Uncharted se nadějete i puzzlů, ovšem opět ve stylu eskapád Lary Croft. Jako je otevření dveří skrze klíč, k němuž si musíte najít cestu, cestu, na níž je k vidění spousta skákání a přeskakování, pochopitelně s dobrým načasováním, šplhání, a podobných legrácek. Úsměv to sice není úplně od ucha k uchu, poněvadž tvůrce stále zlobí framerate, ale uvedené technické problémy nic nemění na skutečnosti, že Uncharted vypadá mimořádně nadějně!
zdroj: IGN, Playfrance

mart

Nejnovější články