Aktuální stav českých Reprobates
zdroj: tisková zpráva

Aktuální stav českých Reprobates

5. 12. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Problémy s přechodem na nový 3D engine zapříčinily zdržení adventury o lidech, kteří dostali druhou šanci.

Do naší galerie přibyla velká várka čerstvých obrázků z adventury Reprobates (Zatracenci), z níž můžete poprvé spatřit silnici u železničního náspu, jakousi ocelovou konstrukci s výtahem i atmosféru sálající interiéry. Například kuchyňku a starodávnou pitevnu, která se svým stylem nápadně podobá Poslu Smrti, přičemž maringotka na jiném screenshotu zase má blízko té z NIBIRU. Martin Malík z domácí firmy Future Games nám vysvětlil, proč Reprobates nestihnou vyjít letos a jaký je jejich nový termín:

    Koncem leta jsme meli problemy se skriptovaci casti enginu, cimz jsme se dostali zhruba do dvoumesicniho zdrzeni oproti planu, takze hra u nasich nejvetsich obchodnich partneru vyjde koncem unora, ceske a slovenske datum je konec brezna / pocatek dubna 2007. Problemy, ktere jsme resili, vyplyvaji z toho, ze mame kompletne novy engine pro nase hry (AGDS III), ktery pracuje s kompletnim 3D prostredim (scenou), takze nam umoznuje realisticteji pracovat s pohyby, stiny, svetly apod., ale zaroven pouzivame stale predrenderovana 2D pozadi, aby vizualni dojem ze sceny byl co nejlepsi. K novemu enginu jsme vyvinuli i nove skriptovaci rozhrani a to prave bylo hlavní pricinou potizi.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nedávné testy nového enginu dopadly dobře, takže jejich příští vlastní projekt, pro nějž teď vybírají scénář z několika variant, už má být ze sto procent ve 3D. Vedle toho připravují ještě jednu novou hru společně s německým distributorem dtp. Ale zpátky k Reprobates. Jejich příběh začne v aktuálním čase, ale celá hra pak bude zasazena do jiného období, což samozřejmě souvisí s ústřední zápletkou o lidech, kteří po vlastní smrti dostali druhou šanci. Na ostrově hlavní hrdina Adam Raichl potká celkem 25 NPC postav, které budou mít animovanou tvář i oblečení. Prý vás hodně překvapí, co se tam děje v noci...

Future Games už podepsali smlouvu o vydání Reprobates v Rusku, Francii, Polsku, Řecku, Turecku a zemích bývalé Jugoslávie přes společnost hell-tech, dále Itálii, Beneluxu a v německy mluvících zemích. Nyní dolaďují detaily pro distribuci v USA, Kanadě a Jižní Americe, zatímco proniknutí na britský trh je dle jejich slov obtížné, nehledě na špatné zkušenosti s tamním nespolehlivým partnerem. Závěrem jim nezbývá než popřát, aby se svým aktuálním počinem dosáhli minimálně stejného úspěchu jako s The Black Mirror (Posel Smrti), kterého se podle odhadu Martina Malika celosvětově prodalo téměř 300 tisíc kusů.
zdroj: homepage, forum, vlastni

jd

Nejnovější články