Albion Online dostal další várku obsahu, zatímco hráči pořád přibývají
zdroj: tisková zpráva

Albion Online dostal další várku obsahu, zatímco hráči pořád přibývají

17. 7. 2015 14:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Počet MMORPG která tak trochu klame tělem a duší, se v poslední době značně rozšiřuje. Albion Online si v těchto dnech prochází svojí letní alfa verzí. Ta zatím neběžela ani tři týdny, a už nalákala přes 150 000 hráčů ze zhruba 150 zemí. Tím se jí podařilo strčit předchozí alfu do kapsy a tvůrci to náležitě využívají. Z diskuzních fór sbírají názory a spoustu těchto postřehů se jim už do hry podařilo implementovat. Teď také nový Albion rozšířili o poměrně velký obsahový update.

Ten do hry přidal nové PvP clustery Deadlands, kde jsou k nalezení vzácné suroviny a guildy díky tomu mají k dispozici přes 20 nových teritorií. Ty můžete v rámci své guildy prozkoumávat, dobývat a nakonec si celé území zabrat pro sebe. Jeden z nových dungeonů v Deadlands nabízí také souboj s novým bossem - démonickým princem z frakce Morgana, na kterého se můžete pokusit jít až v 10 lidech.

Do letní alfy se můžete pořád ještě dostat, stačí jít na tuto stránku a vybrat si příslušný founder's pack. Albion Online se sice tváří jako další nevinná casual online klikačka, která nahání tradičním hráčům (a pamětníkům původního Albionu) husí kůži. Vývojáři tady ale nejspíše klamou tělem, protože pod komiksově barevným povrchem by se mělo skrývat vlastně docela komplexní RPGčko ze staré školy, jen přizpůsobené potřebám moderních hráčů.

zdroj: Archiv

Komplexnost tady nespočívá ani tak v nepřístupnosti či hromadě tabulek, jako spíše přirozenosti a v možnostech všech systémů. Chcete být mágem? Prostě se tak vybavte. Chcete začít sekat monstra hlava nehlava? Sundejte róbu, odhoďte kouzelnickou hůlku a navlékněte si plátové brnění. V Albion Online platí že šaty dělají člověka víc, než kde jinde. Jako MMORPG nabízí hra klasické PvP, PvE, ale také GvG, což jsou souboje jednotlivých guild.

Sympatické nicméně je, že pokud vás přestane bavit bezhlavé rubání a vůbec násilí, měl by vám Albion Online nabídnout údajně stejně propracovanou nebojovou stránku věci. Když budete mít náladu, můžete se stát farmářem, lovcem, prodejcem, kovářem, či nějakým jiným povoláním. Celá herní ekonomika stojí a padá na hráčích a vy toho můžete využívat ke svému prospěchu jak je vám libo.

Albion Online zdroj: tisková zpráva

Zuří v nějaké vesničce konflikt dvou frakcí? Stačí začít vyrábět zbraně a prodávat je oběma stranám. Vy na tom vyděláte nekřesťanské peníze a frakce se mezitím pomlátí. Nebo si vyberete jen jednu stranu a prodáváte zbraně jim. Volba je jen na vás, ale zvážit byste to měli pečlivě, jinak můžete mít nepřímo negativní vliv na velkou část ekonomiky v dané oblasti. A pro úplné pacifisty nabízí Albion Online možnost stavět vlastní domečky, které si pak vybavujete.

Jednou z velkých "papírových" výhod hry je fakt, že má jít o první skutečné MMORPG fungující napříč platformami. Klidně tedy můžete hrát doma na PC, pak pokračovat cestou do práce na Androidu a v práci si zahrát na Macovi. Finální verze hry by měla vyjít někdy v prvních měsících příštího roku a soudě podle dostupných informací bude Albion Online zřejmě docela sympatickou hrou, která se jako neviňátko jen tváří...

Nejnovější články