American Truck Simulator dostane větší mapy a nové silnice
zdroj: tisková zpráva

American Truck Simulator dostane větší mapy a nové silnice

24. 6. 2016 17:15 | Preview | autor: Adam Homola |

American Truck Simulator od českých SCS Software se povedl, ale krásu mu kazí dvě vady. Tou první je potřeba trochu objemnějšího obsahu a druhou poněkud malá mapa. Na obsahu se pracuje a hra už od vydání nabobtnala, ale teď se vývojáři vyjádřili také k měřítku mapy. Po pečlivém zvážení padlo rozhodnutí práce na nových oblastech a DLC lehce odložit a soustředit se na zvětšení měřítka mapy, rozšíření silnic a vůbec přepracování systému cest.

To znamená zvětšení měřítka z 1:35 na 1:20, což si lze v praxi představit jako 75% rozšíření cest, které se nachází mimo města. Zároveň dojde na změnu stávajícího systému silnic a křižovatek a menší úpravu umístění některých měst a křižovatek. Ve výsledku byste tak měli mít při projíždění Amerikou lepší a o něco více autentický pocit a budete moct také docenit vyhlídky a známé lokace.

Rozšíření měřítka bude mít pak vliv i na cyklus dne a noci, kdy bude jeho střídání o něco pomalejší a budete mít také více času mezi zastávkami kvůli odpočinku či tankování. Tvůrci si updatem také připraví půdu pro všechna budoucí obsahová rozšíření hry, kdy bude najednou pro nová města více místa.

ats_rescale_comparsion zdroj: tisková zpráva

Porovnání měřítka staré mapy s tou plánovanou.

Se zvětšením mapy souvisí také rozšíření stávajících cest, které názorně ilustruje jeden z obrázků v oznámení updatu na Steamu. Všechno to zní sice moc pěkně, ale vývojáři od svých fanoušků potřebují jednu věc: trpělivost. SCS Software není největší firma a byť se díky úspěchu American Truck Simulatoru zvětšila více než dvojnásobně, vývoj nového updatu potrvá několik měsíců. Po tu dobu se logicky zpomalí práce na nových DLC a oblastech, protože je nejprve nutné dodělat rozšíření měřítka a teprve pak nový a větší svět plnit obsahem.

Na různých drobnostech (budovy, vegetace…) se už pracuje, ale obsahové updaty teď přijdou později, než se původně plánovalo. Nicméně SCS Software věří, že rozhodnutí rozšířit měřítko mapy je správné a z dlouhodobého hlediska jej docení drtivá většina hráčů. Je to právě úspěch hry, díky kterému ji mohou tvůrci rozšiřovat i v následujících letech a nepřeskočit jen rychle na nový projekt. American Truck Simulator by se tak měl dočkat minimálně podobné péče, jaké se v minulých letech dostalo Euro Truck Simulatoru 2.

To je ostatně i hlavní důvod pro původně malé měřítko mapy. Studio jednoduše nemělo dostatek vývojářů a podstatná část z nich ještě pracovala na podpoře a obsahu pro Euro Truck Simulator 2. Právě proto padlo rozhodnutí udělat Ameriku spíše menší. Všechno se ale v následujících měsících a letech napraví, včetně skromného obsahu a hra tak bude moct za nějakou dobu dostát svého jména bez jakýchkoliv větších kompromisů.

new_ats_rescale zdroj: tisková zpráva

Update přinese i spoustu nových úseků silnic.

Nejnovější články