Amphora zabalí do grafiky stínového divadla lyrický příběh obyčejného člověka
zdroj: tisková zpráva

Amphora zabalí do grafiky stínového divadla lyrický příběh obyčejného člověka

9. 10. 2014 13:52 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Příběhy ze života podané netradiční estetikou - právě to chce naservírovat nenápadný titul Amphora (oficiální stánky najdete zde). Titul inspirovaný stínovým divadlem vyvíjí norské studio Moondrop, jehož členové se snaží fyzikální hádanky zpracovat novým a netradičním způsobem.

Hráči budou v Amphoře ovládat elementy vyvěrající právě z amforových nádob umístěných v levelech. Puzzly pak budou řešit s předměty okolo nich ve snaze přijít na řešení celého rébusu, čímž zároveň vyřeší nějaký malér herních postav. 

I když Amphora na první pohled může připomínat Limbo a jeho klony, ve skutečnosti by hráč neměl s postavičkou vůbec hopsat ve stylu klasických plošinovek. Díky tomu má naopak hra nabídnout pestřejší příběh, který popisuje trampoty malé dívky a propletené osudy dalších "obyčejných" postav.

Jak už zaznělo, grafický styl hry prozrazuje inspiraci stínovým divadlem, daly by se v něm však najít i stopy orientální estetiky. Nebo snad antické estetiky? Či snad dokonce našich krojů a kraslic? Svůj kousek předprůmyslové stylizace si v Amphoře najde leckdo. Grafika je navíc klíčovým komunikačním prostředkem, protože Amphora vypravuje beze slov. 

Agresivně mírumilovná Amphora sice ještě ani neuspěla v programu Steam Greenlight, k vydání pro Windows a Mac by však mělo dojít už 12. listopadu za cenu necelých 13 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články