Arma III, Take on Mars, DayZ - české okénko na PC Gaming Show
zdroj: tisková zpráva

Arma III, Take on Mars, DayZ - české okénko na PC Gaming Show

17. 6. 2015 11:14 | Preview | autor: Adam Homola |

PC Gaming Show toho na E3 2015 zase tolik nenabídla, minimálně ne z ranku zásadních a šokujících oznámení. Přesto jsme se tam dočkali několika příjemných novinek a několik z nich patří pochází i z českých luhů a hájů. Seskupili jsme proto českou trojici Arma III, DayZ a Take on Mars do jednoho, protože Bohemia Interactive si PC Gaming Show nenechala ujít a ukázala ze svých her několik chystaných novinek.

Arma III

První na řadě je Arma III. Do ní se chystá nový, zatím bezejmenný datadisk. S jeho vydáním se v současné době počítá někdy na první polovinu příštího roku a objeví se formou DLC, nikoliv krabicově. Mělo by jít ale o trochu větší rozšíření a jednou jeho součástí bude i Tanoa, zbrusu nové prostředí jihoamerického stylu. Najdete tu spoustu tropické vegetace, unikátních lokací a celkově půjde o ostrov s bohatou historií.

zdroj: Archiv

Tanoa se rozkládá na nějakých 100 kilometrech čtverečních a kdyby existovala, našli bychom ji v Jižním Pacifiku. Od toho se pak odvíjí i příběh ostrova - nejdříve patřil pod Japonsko, ale v rámci druhé světové války ho Amerika osvobodila. Jenže geopolitická situace není na ostrově v posledních letech zrovna nejstabilnější a tak o zábavu nouze nebude. Ostrov můžete samozřejmě využít ke všemožným aktivitám - chůzi, plavání, jízdě, létání apod.

Arma 3 zdroj: tisková zpráva

Ona tropická vegetace a vůbec i prostředí má za následek to, že minimálně z obrázků může Tanoa chvílemi připomínat prostředí z Just Cause 3. Jen takové dospělejší prostředí, s méně výbuchy a trochu serióznější atmosférou. O novém prostředí i o nadcházejícím datadisku bychom se měli dozvědět více informací v následujících týdnech a měsících.

DayZ

Druhým velkým tématem pro Bohemia Interactive bylo na PC Gaming Show DayZ. To chybět nemohlo a vývojáři nám tam oznámili dvě poměrně zásadní věci. Jak jistě dobře víte, DayZ je pouze multiplayerová hra, ale to se změní – chystá i singleplayerový mód. Ten bude, logicky, offline, takže internetové připojení nebude potřeba a potěší také tvůrce modů.

Ti už nebudou muset jít se svými výtvory rovnou na oficiální servery, ale mohou si svůj mod vyzkoušet hezky v klidu v offline prostředí a teprve pak ho pustit do onlinu. A když jsme u těch serverů, tak druhým oznámením bylo blížící se vydání nástrojů právě pro servery. Výsledkem bude možnost hráčů zakládat, provozovat a spravovat vlastní servery, na kterých DayZ poběží. Datum, kdy budou tyto přídavky zakomponovány na PC Gaming Show nepadlo, ale snad to bude brzy.

Take on Mars

A do třetice tu máme Take on Mars, která se dočkala nového traileru. Jeho poselství je ale jasné a jde také o jedinou novinky týkající se hry, která na konferenci padla. Betaverze vyjde za nedlouho, konkrétně někdy v létě tohoto roku. Hra je v early accessu už nějakou dobu, ale beta, která bude mít k finální verzi přeci jen podstatně blíž, je doslova za rohem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články