Assassin's Creed IV vám, i s bonusovým obsahem, vydrží osmdesát hodin
zdroj: tisková zpráva

Assassin's Creed IV vám, i s bonusovým obsahem, vydrží osmdesát hodin

17. 10. 2013 14:37 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Skoro by člověk řekl, že ohledně Assassin's Creed IV: Black Flag už bylo řečeno vše. A vida, ještě se najde pár zajímavých informací, které se před vydáním úplně neztratí. Jedna z nich se týká i celkové doby hraní a bonusového obsahu mimo hlavní příběhovou linii.

Hlavní designér hry Jean-Sebastien Decant se podělil o pár zajímavých střípků. Co se týče velikosti, bude hra disponovat třemi velkými městy, nabídne patnáct dalších a unikátních kontinentálních lokací a k tomu spoustu ostrovů a ostrůvků. Mapa bude celkem rozlehlá, přičemž na lodi, pokud jen pojedete vpřed a nebude vás nic zdržovat, ji překonáte za dvacet minut čistého času.

Pokud se vám ale nebude chtít neustále plout dvacet minut, když se budete chtít někam vrátit, půjde se prostě teleportovat na lokace, které už jste objevili a splnili v nich úkol. Bude to jen na vás, ale tvůrci připomínají, že cestováním po moři objevujete nové věci, ostrovy, tajemství atd. Navíc vám u toho bude hrát pirátské rádio značky Posádka!

Původně se myslelo, že Kenwayova loď Jackdaw bude plnit roli vašeho domečku, vily, města, prostě místa, kde jste v předchozích Assassin's Creedech žili, a která jste vylepšovali a opečovávali. Nyní se ale ukázalo, že se vám časem odemkne pirátská skrýš, která bude na souši fungovat podobně, budete ji moci vylepšovat apod. Ale kdo by lezl na souš, když má loď? I když, snad by kolem ní měly být zase nějaké tajné chodby a tedy i zábava pro dobového Indiana Jonese s bambitkami.

...

Právě s nepovinnými aktivitami bude souviset herní délka. Samotná kampaň bez dodatečných misí nám prý zabere minimálně dvacet hodin. Ale v dalších misích nebo v poflakování se po světě je ukryto dost materiálu na dalších šedesát hodin zábavy. Nepůjde jen o to všechno prozkoumat a ulovit co největší (pa)rybu. Třeba takovou Jackdaw budete také vylepšovat. Nu a až bude opravdu nadupaným bitevním korábem, před nímž se budou třást všichni kapitáni světa, pak teprve budete moci vyzvat „superlodě“. Ty prý najdete v rozích mapy, a pokud nebudete mít Jackdaw na max, za chvíli vás budou požírat ryby. I paryby. A kdyby to nestačilo, ještě jsou tu slavní kapitáni, kteří fungují jako místní verze superbossů.

Hra by ale celkově měla být více o rozmyslu a méně o střemhlavé akci. Silnější a přesnější nepřátelé všeho druhu by měli zajistit, že si budete v Edwardově kůži více rozmýšlet další krok, více využívat plížení a prostě si hrát na schovávanou, než na „všichni ke mně, hezky se seřaďte a jde se porážet“, jak tomu bylo v trojce.

Nejnovější články