Assassin’s Creed Odyssey k robustnímu season passu přihodí i remaster třetího dílu
zdroj: tisková zpráva

Assassin’s Creed Odyssey k robustnímu season passu přihodí i remaster třetího dílu

14. 9. 2018 11:51 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Nadcházející Assassin’s Creed Odyssey se podle ředitele vývoje Scotta Phillipse chlubí tou vůbec „nejambicióznější podporou po vydání v historii celé série“. A nevypadá to na naučenou propagační větičku. Season pass řeckého dobrodružství v sobě zahrnuje dvě velké příběhové sekvence, spoustu menších kousků obsahu a dvě samostatné hry.

Těmi jsou remastery Assassin’s Creed III z americké revoluce a Assassin’s Creed III: Liberation, který vyšel na PlayStation Vita, a zrovna trojku bych si milerád zahrál už jen kvůli unikátnímu prostředí hlubokých amerických hvozdů. Příběh, městské prostředí ani hlavní hrdina Connor – nic z toho nebyl žádný zázrak, ovšem indiánská krajina na mě udělala stokrát větší dojem než dřevěné budovy Bostonu.

Co přesně se v remasteru změní, to zatím není známo, ale asi to bude především úprava textur a rozlišení pro modernější systémy plus všechna DLC. Alex Hutchinson, který na původní hře pracoval jako kreativní ředitel (a z Ubisoftu už odešel), se na Twitteru podělil o seznam úprav, které by rád viděl – například by chtěl zjednodušit poslední misi, zasadit lodní bitvy do hlavního příběhu nebo v úvodu střídat Connorovu a Haythamovu perspektivu. K ničemu z toho ale pravděpodobně nedojde. Uvidíme na jaře příštího roku, kdy remaster vyjde i jako samostatná hra.

zdroj: Archiv

Tak, a teď zpátky do Řecka, konkrétně k obsahu chystaného season passu. Tím hlavním lákadlem jsou dvě příběhové linie, každá o třech epizodách, které budou vycházet v přibližně šestitýdenních rozestupech. V prosinci letošního roku dorazí první epizoda Legacy of the First Blade, kde se seznámíte s vůbec prvním vrahounem, který kdy používal skrytou čepel. Alexios ani Kassandra ji nepotřebují, protože mají šikovný malý kousek magického kopí.

Na jaře příštího roku pak bude následovat The Fate of Atlantis, v níž se podíváte na zoubek záhadě slavného potopeného města. Setkáte se s nadpřirozenými nestvůrami, proniknete hlouběji do řecké mytologie, a navíc odhalíte tajemství První civilizace, která je zodpovědná za většinu technologicko-magických zázraků, na něž v sérii narazíte.

Nového obsahu se ale dočkají i hráči, co si season pass nekoupí. Ubisoft bude do hry zdarma přidávat nové příběhy, mise i postavy, a to včetně týdenních výzev například v podobě supersilných nepřátel či lodí. Když je zlikvidujete, vyděláte si speciální měnu, kterou v příslušném obchodě můžete utratit za exotické zbraně nebo zbroje.

Assassin's Creed Odyssey - post launch zdroj: tisková zpráva

Tahle odysea tedy vydáním určitě neskončí. I tak si ale můžeme připomenout, kdy k němu dojde: 5. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články