Avalanche představili coop střílečku Generation Zero a chystá se i Just Cause 4
zdroj: tisková zpráva

Avalanche představili coop střílečku Generation Zero a chystá se i Just Cause 4

8. 6. 2018 9:29 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Tak to zatím vypadá, že nás v průběhu E3 nečeká moc novinek. Každý si totiž chce urvat pozornost pro sebe, což je možné jedině před výstavou. Avalanche Studios se pár dní zpátky nechalo koupit dánskou filmovou společností Nordisk Films a nyní oznamují svůj nový projekt Generation Zero. Můžete si oddechnout, nejde o další battle royale, ale o podobně se prosazující kooperaci čtyř hráčů.

Otevřený svět, hudba osmdesátých let a roboti. Těmito aspekty se vás snaží nalákat novinka Generation Zero od tvůrců Just Cause a Mad Maxe. Svět prožívá apokalypsu à la Terminátor/Horizon Zero Dawn, kdy zemi ovládli roboti a vaším cílem je zjisti, proč se to vlastně stalo.

Hra je zasazena do krásné švédské přírody, což vám napoví texty na plakátech vylepené na jedné z budov. „Berlinmuren har fallit,“ ve švédštině znamená: „Berlínská zeď padla.“ Což napovídá i to, že ke globální katastrofě došlo na přelomu 80. a 90. let. Nicméně hra jako taková se může odehrávat mnoho let potom, kultura se zkrátka z 80. let dál nevyvinula.

zdroj: Archiv

Otevřeným světem s denním cyklem a proměnlivým počasím můžete procházet úplně sami, nebo k sobě kdykoliv přizvat až tři kamarády. V partě využijete specifické vlastnosti různých postav, pomůžete si zpátky na nohy a následně si rozdělíte kořist.

Zajímavě zní přetrvávání poškození u nepřátel. Nejde jen o náhodně naspawnované plecháče, kteří bezcílně bloudí přírodou. Každý má svůj cíl a nezmizí z mapy, dokud ho definitivně nezničíte. To znamená, že pokud mu v jednom souboji poškodíte zbraně a následně uprchnete, při dalším setkání s tímto nepřítelem klidně v jiné části mapy stále ponese toto poškození.

Trailer v závěru nastiňuje soundtrack, který se docela výrazně inspiroval znělkou kultovního Terminátora. Víc v tuhle chvíli zatím nevíme, ale na detaily možná nebudeme čekat moc dlouho, pokud se Generation Zero dostaví na E3. Avalanche zároveň spolupracují na pokračování Rage 2 a zdá se, že i Just Cause 4, jejíž existenci omylem prozradila předobjednávka na Steamu.

Nejnovější články