Battle royale Egress v sobě míchá všechny trendy, na které si jen vzpomenete
zdroj: tisková zpráva

Battle royale Egress v sobě míchá všechny trendy, na které si jen vzpomenete

25. 10. 2019 7:45 | Preview | autor: Šárka Tmějová |

Fantasy, kyberpunk, battle royale, soulslike, Lovecraft, japonské hack'n'slash rubačky. Egress od ruského studia Fazan zní trochu jako videoherní dort, který vařili pejsek s kočičkou. I vizuální styl vypadá jako spousta různých prostředí smíchaných dohromady, obydlených s nimi naprosto nekorespondujícími postavami. 

Spojení s Innsmouthem je ztraceno, město terorizují příšery z moře a objevuje se taky tajemný Kult a ještě tajemnější Řád. A slečny s obřími drápy v nadkolenkách a lodičkách.

Nejsem si úplně jistá, jestli se podobná stvoření vyskytovala v povídkách Howarda Phillipse Lovecrafta, jehož atmosféru Egress slibuje přenést na vaše obrazovky. Zvlášť když má herní náplní být boj nablízko v PvP aréně se survivalovými prvky a přitom poměrně propletený příběh s detektivním pátráním a spoustou rozhovorů.

zdroj: Archiv

Přidat se můžete buď ke svatému řádu, nebo ke kultu šílenců, vaším hlavním nepřítelem ale bude stejně oceán a potvory skryté v jeho hlubinách. Zároveň budete rozkrývat tajemství katastrofy, která se na ostrově odehrála, tedy proč všichni innsmouthští obyvatelé zešíleli, a také poslouchat jejich osobní příběhy.

V druhé části se pak ve skupině průzkumníků vydáte na samotný ostrov a budete se na něm snažit mezi šílenci přežít. Zvolit si budete muset nejen stranu, ale také postavu nejvhodnější pro danou situaci a vybavit ji patřičnými artefakty.

Zní to trochu překombinovaně. Jestli to v praxi bude fungovat, ukáže jenom čas. A ukáže to už brzy, Egress totiž po necelém roce předběžného přístupu vyšel včera v plné verzi.

Nejnovější články