Battlefield 4 multiplayeru vlije krev do žil nová verze mapy Dragon Valley ze dvojky
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 4 multiplayeru vlije krev do žil nová verze mapy Dragon Valley ze dvojky

13. 11. 2015 15:19 | Preview | autor: Adam Homola |

Je tomu už rok, co se vývojáři ptali komunity jakou klasickou mapu by si přála vidět v Battlefieldu 4. Komunita zavelela jasně: Dragon Valley z Battlefield 2. DICE poslechli a tak se v rámci nadcházejícího DLC Legacy Operations dočkáme moderní verze mapy s názvem Dragon Valley 2015, která nabídne novou grafiku, upravenou topografii a další prvky, aby stará mapa v konkurenci těch aktuálních obstála.

Dragon Valley byla svého času velká, se spoustou vlajek a hlavně starých známých mostů, které jste mohli zničit či naopak opravit. Jednou z věcí, na kterou museli v DICE chtě nechtě sáhnout, je terén. V kontextu dnešních her měla původní verze mapy ve dvojce malý dohled, což by ani tak nevadilo, kdyby kolem tohoto omezení nebyla svého času celá mapa navržená.

zdroj: Archiv

Tvůrci se s tím vypořádali zvýšením vertikality mapy, čímž se navíc přiblížili reálnému říčnímu údolí v Číně. Větší vertikalita znamená i více možností během hraní. Do mapy přibyla i celá vrstva mraků, díky které je možné vést letecké souboje s mraky pod sebou.

Na co se naopak sahat nemuselo vůbec, jsou mosty, které na původní verzi mapy sloužily jako taktický prvek. Tvůrcům z DICE se to pořád líbí a tak mosty zůstanou, včetně funkcí opravy a zničení. Rozmístění nových vlajek má být podobné tomu původnímu, tudíž by se mělo teoreticky dosáhnout podobné hratelnosti jaká vládla na Dragon Valley před lety. Co se módů týče, můžete se těšit na Conquest a Rush.

Battlefield 4 zdroj: tisková zpráva

Dragon Valley 2015 se ve hře objeví v rámci bezplatného DLC Legacy Operations, které vyjde na PlayStaton 4, Xbox One a PC. To prý neznamená konec podpory hry na PlayStation 3 a Xbox 360, ale nový obsah by už prý staré konzole nerozchodily...

Nejnovější články