Battlefield V se po vydání dočká spousty nových módů včetně kooperace a battle royale
zdroj: tisková zpráva

Battlefield V se po vydání dočká spousty nových módů včetně kooperace a battle royale

25. 10. 2018 18:00 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Do vydání Battlefieldu V zbývá ještě zhruba měsíc, ale už teď můžete díky oficiálně představené roadmapě zjistit, jaký obsah pro vás v DICE chystají po vydání. A jak už jste asi pochopili z titulku, není toho vskutku málo.

Stejně jako v případě Battlefieldu 1 to vydáním základní hry nekončí. Avšak Battlefield V na rozdíl od svého předchůdce nehodlá z hráčů tahat peníze za postupně přidávaný obsah. Všichni dostanou všechno v minimálně třech dávkách, prosincem počínaje a březnem (zatím) konče.

Neznamená to, že by hra v den vydání byla chudá. Nabídne osm map v diametrálně odlišných prostředích, osm herních módů, singleplayerové War Stories, spoustu zbraní, vozidel, vybavení, systém progrese, vizuální „tuning“ a mnoho dalšího. Níže se dozvíte, co všechno dostanete nad rámec základního balíčku.

zdroj: Archiv

Kapitola 1: Předehra

Zhruba dva týdny po vydání hry, tedy zkraje prosince, se dočkáte prvního velkého updatu. Jeho největším přínosem bude další kampaň pro jednoho hráče s příznačným názvem The Last Tiger. V této War Story sledujete posádku osamoceného německého tanku, která začíná pochybovat o smyslu probíhající války.

Kromě příběhu přibude nová mapa Panzerstorm, která rovněž svým názvem napovídá zaměření na tankové bitvy. Zasazením jde o německou invazi do Belgie. Ale ještě než se do ní pustíte, dostanete možnost si pořádně ozkoušet střílení, ježdění a létání na cvičišti, kde je vše dovoleno a odpuštěno.

Další výsadou první kapitoly budou kosmetické doplňky pro vozidla. Od ostatních se odlišíte skinem svého tanku, ale i letadla. Update zároveň odstartuje týdenní eventy se speciálními odměnami. Zkrátka abyste se dva měsíce nenudili, než započne další kapitola.

Kapitola 2: Bleskový úder

V lednu se vrátí dva multiplayerové módy. Klasický Rush v trochu pozměněné podobě, ve kterém se hráči rozdělí na dva týmy (útočníky a obránce), jedni se snaží zneškodnit bombu a druzí ji ochraňují. Druhým módem je Squad Contest. V něm dva týmy o osmi hráčích soupeří o klíčové lokace. Zajímavé je, že mód Rush bude dostupný jen po dobu trvání této kapitoly, tedy zhruba do března.

I další mód je multiplayerový, ale tentokrát ryze kooperativní: Combined Arms. S až třemi dalšími hráči se vydáte na sérii jednotlivých misí s různými cíli, přičemž nebudete čelit živým protivníkům, ale umělé inteligenci.

Posledním přídavkem druhé kapitoly budou nové Grand Operations a stejně jako v minulém případě počítejte s eventy na týdenní bázi a dalšími odměnami za jejich plnění.

Battlefield V Roadmap zdroj: tisková zpráva

Kapitola 3: Zkouška ohněm

Call of Duty: Black Ops 4 vsadilo na nejistou kartu v podobě battle royale módu Blackout a zjevně se trefilo do černého. I Battlefield V bude mít svůj battle royale, nazvaný Firestorm, ale ne od začátku jako v případě konkurence, nýbrž právě s příchodem třetí kapitoly.

Seznam map se rozroste o Řecko, mód Combined Arms dostane další mise a objeví se i další neoznámený multiplayerový mód. Do třetice všeho dobrého započnou další týdenní eventy s dalšími a dalšími odměnami.

A co pak? To zatím nebylo veřejnosti prozrazeno, ale jak obrázek výše na své pravé straně napovídá, třetí kapitola rozhodně není poslední. Ovšem to všechno je jen písní budoucnosti, stejně jako samotná hra. Ale ne nadlouho. Battlefield V vychází 20. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox one.

Nejnovější články