Bayeka čekají těžké časy v blížícím se DLC s kletbou faraonů
zdroj: tisková zpráva

Bayeka čekají těžké časy v blížícím se DLC s kletbou faraonů

26. 2. 2018 12:58 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Jak Ubisoft slíbil, tak koná. V lednu se pochlubil naplánovanými dodatky pro Assassin’s Creed Origins, z nichž první dva už rozšířily Egypt, a teď na záběrech z hraní přibližuje obsah za dva týdny vycházejícího třetího. Po Římanech v DLC Hidden Ones a po nenásilné procházce v Discovery Tour povstanou zesnulí faraoni a další mytická monstra v DLC Curse of the Pharaohs.

Už tak dost rozlehlé území se rozšíří o další ikonické oblasti. Tentokrát zavítáte do Vesetu (též známého jako Théby), projdete se útrobami chrámů Karnak a Luxor, a co je nejdůležitější, dobrovolně navštívíte i Údolí králů. Po nalezení tajemného artefaktu se totiž dají do pohybu podivné události.

Bayek záhy zjistí, že hrobky faraonů v Údolí králů jsou ve skutečnosti portály do jejich posmrtného života – další velké, otevřené oblasti. V posmrtném světě jsou faraoni neuvěřitelně silní, doprovázení třeba obřími štíry. Rovněž zde poletují takzvaní ba, neboli ptáci s lidským obličejem, kteří byli podle mytologie jednou z pěti částí lidské duše.

zdroj: Vlastní

Porazit faraony v jejich posmrtné podobě není vůbec snadné, proto bude navýšen strop Bayekovy úrovně na 55. Navíc si může odemknout sedm nových schopností. Některé z nich jen vylepšují ty již existující (např. po perfektním úhybu máte bonus k následnému útoku), jiné jsou úplně nové. Mezi ty patří automatické doplňování šípů a nástrojů v posmrtné oblasti a čtyři nová vylepšení šípů způsobující krvácení, rozkládání, prorážení štítů a s každým dalším zásahem větší zranění.

Problém nastává ve chvíli, kdy se faraoni (včetně Nefertiti, viz obrázek pod textem) rozhodnou navštívit svět živých. Zde jsou sice mnohem slabší, stále však smrtelně nebezpeční. Zhmotňují se v podobě stínů, které touží jen a pouze po krvi prostých lidí. V jejich očích jsou totiž úplně všichni obyvatelé vykradači hrobek... Jakmile se nabaží, zase zmizí a příště se objeví někde jinde.

Assassin's Creed: Origins zdroj: tisková zpráva

Vám se tak naskytne malé časové okno, kdy je můžete vystopovat, poslat zpátky do posmrtného světa a tím od nich mít na nějakou chvíli pokoj. Rovněž za to získáte odměnu a příjemný pocit ze zachránění obyvatel dotyčného města. Konečným cílem je poražení zesnulých vládců v posmrtném světě, čímž je pošlete na skutečný, klidný odpočinek.

Faraoni by mohli být vítanou formou end-gamu. Budou opravdu houževnatí a mocní – stačí schytat jeden, maximálně dva speciální útoky, a je po vás. DLC Curse of the Pharaohs vychází na všech platformách 13. března. Dostanete ho buď v rámci season passu, nebo za 20 dolarů.

Assassin's Creed: Origins zdroj: tisková zpráva

Assassin's Creed: Origins zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články