Beethovenovská adventura The Fidelio Incident vám po ztroskotání letadla zadá neobvyklý úkol
zdroj: tisková zpráva

Beethovenovská adventura The Fidelio Incident vám po ztroskotání letadla zadá neobvyklý úkol

23. 5. 2017 19:00 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Schválně si v duchu zkuste vyjmenovat, co byste udělali nejdříve po pádu letadla někde v zamrzlých horách. Pokusit se najít přístřeší? Přivolat pomoc? Najít pití a jídlo, ideálně nikoli ve formě jiného pasažéra? Ať je to, co chce, „najít a zničit důkazy o své vlastní identitě“ by se vám nejspíš nevešlo ani do top 10. Na rozdíl od Stanleyho. Ten se v dnes vydané adventuře The Fidelio Incident pokusí pohřbít minulost a zároveň zachránit svou ženu Leonore, která je stále ještě uvězněná někde v troskách letounu.

Navzdory nehostinnému prostředí se zjevně nejedná o survival, nýbrž o narativní záležitost typu Gone Home nebo Firewatch. Hra je inspirovaná Beethovenovou jedinou operou s názvem Fidelio, ale pokud se chcete naplno ponořit do tajemství, aniž byste tušili, o co jde, raději si její děj nevyhledávejte – z letmého pohledu se zdá, že by toho o hře mohl prozradit až příliš.

The Fidelio Incident je prvním projektem z dílny amerického studia Act 3 Games, v němž byste našli mnoho veteránů série God of War včetně uměleckého ředitele třetího dílu Kena Feldmana. Ovšem tady to na žádné brutální porcování mytologických bytostí nevypadá. V největším ohrožení bude spíš psychologická a emocionální stránka hlavního hrdiny, a pokud vše půjde dobře a autoři udeří příběhově i atmosféricky hřebíček na hlavičku, tak snad i ta vaše.

zdroj: Vlastní

Celý zážitek bude nejspíš, podobně jako ve zmiňované Firewatch, silně závislý na vztahu dvou hlavních hrdinů, muže a ženy, kteří spolu komunikují pouze na dálku, přestože klid a melancholii zde nahradí intenzivní boj o přežití, komplikovaný závodem s časem. Dobré (nebo alespoň uspokojivé) herecké výkony jsou tak v případě The Fidelio Incident naprostou nutností.

Role Stanleyho se ujal Glenn Keogh, který se objevil třeba v Transformers: Zánik, i když na IMDb je jeho role popsána jako „vrchní představitel arktického stanoviště.“ Inu, Mark Wahlberg to není, ale jeho výrazný irský přízvuk přesto zní patřičně charakterně. To samé platí o jeho ženě, kterou hraje Bess Harrisonová z kresleného hororu The Temple, o němž nemůžu nikde na internetu najít absolutně žádné doplňující informace. Znalci nezávislé hororové produkce, nechť se hlásí v komentářích.

The Fidelio Incident vás za běžných okolností na Steamu vyjde na 15 euro, ale když si od téhle částky odečtete úvodní slevu 34 %, rázem se dostanete na méně než 10 evropských penízků. Kdo ví, jak dlouho tahle akce bude trvat, takže jestli se vám hra líbí, radši moc nemeškejte.

Nejnovější články