Below vyplouvá na povrch, vyjít by měla prý ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Below vyplouvá na povrch, vyjít by měla prý ještě letos

9. 4. 2018 9:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Pamatujete na Below? Nedivil bych se, kdyby někteří z vás jen zakroutili hlavou. Nejen vizuálně zajímavá hra z dílny studia Capybara Games (tvůrci výborné Superborthers: Sword & Sworcery) se nám poprvé ukázala v roce 2013 a měla vyjít společně se startem Xboxu One. To se nestalo, ale po pětiletém čekání se letos dočkáme.

Vývojáři se totiž konečně ozvali a oznámili, že Below skutečně vyjde letos. Přesněji řečeno že na letošní rok míří, byť konkrétní datum vydání zatím sdělit raději nechtějí, jak před časem prozradili pro Engadget.

S vývojem už jsou prý téměř u konce, všechny hlavní věci do sebe zapadly, hra je víceméně „hotová“ a teď se všechno ladí, upravuje a dodělává tak, aby se letošní rok opravdu stihl.

Stále platí to, že se Below objeví na Xboxu One a PC, přičemž na Xbox One X poběží hra v rozlišení 4K a to při 60fps. Dosáhnout tolika fps při takovém rozlišení prý zrovna jednoduché nebylo, především kvůli velmi oddálené kameře a velkému záběru herního prostředí, jak řekli tvůrci britskému Eurogameru.

Tam si také můžete přečíst velmi pozitivní dojmy z hraní a pokud jste náhodou na aktuálně probíhajícím PAXu, můžete si téměř hotovou verzi Below ve 4K zahrát. Vydání se tak skutečně blíží, a i kdyby tvůrci letošní rok zase nestihli, dočkali bychom se hry nejspíš hned v prvních měsících roku příštího.

Připomeňme, že Below je minimalistická akční adventura, která sází na prozkoumávání prostředí stejně jako na prvky subžánru roguelike.

zdroj: Archiv

Nejnovější články