Beta Ghost Recon Breakpoint začne v září, vývojáři vás do survivalu nutit nebudou
zdroj: tisková zpráva

Beta Ghost Recon Breakpoint začne v září, vývojáři vás do survivalu nutit nebudou

11. 6. 2019 19:50 | Preview | autor: Adam Homola |

Ghost Recon Breakpoint vyjde už na začátku října, ale zahrát si budete moct o něco dřív. Ubisoft totiž oznámil betaverzi, která poběží od 5. do 8. září. V ní se vám nabídne celý ostrov Auroa, stejně jako možnost hrát si na vojáčky sólo, nebo v kooperaci s až třemi dalšími hráči. Garantovaný přístup do bety získáte předobjednávkou, a pokud předobjednávat zatím nechcete, stačí se do bety přihlásit tady – tam už vám sice nikdo nic negarantuje, ale šanci na vstup do bety pořád existuje.

Vývojáři taky prozradili, jak bude vlastně ten výraznější příklon k survival prvkům fungovat. Hra vás za jejich ignorování nebude trestat, nicméně pokud si na ně uděláte čas a okořeníte si pobíhání po ostrově alespoň špetkou roleplayingu, budete z toho jen těžit.

V praxi fungují survival prvky jednoduše: Jestliže si upravíte boty, zvýšíte si staminu o 10 procent. Pitím vody zase zvýšíte odolnost proti únavě o 20 procent, a pokud něco sníte, zvýšíte si odolnost vůči zranění o 10 procent. Namísto trestání vás tak bude Ghost Recon Breakpoint do „roleplayingu“ motivovat příjemnými bonusy, což je v případě arkádové vojenské akce ten lepší přístup.

Ubisoft se taky na své tiskové konferenci i na svém webu pozastavil nad důležitou rolí, kterou u Ghost Recon Wildlands a nyní Breakpointu hraje komunita. Ostatně celý Breakpoint působí jako jedna velká odpověď na hromadu poznámek, připomínek a otázek, které měli hráči k prvnímu dílu, a teď s tím jdou tvůrci ještě o kousek dál.

zdroj: Archiv

Hned při oznámení Breakpointu jsme se totiž dozvěděli, že v případě sólo hraní se můžeme rozloučit s počítačem řízenými parťáky. Ti vám ve Wildlands pomáhali a rozhodně nebyli na obtíž. Z Breakpointu se je rozhodli vývojáři odstranit s tím, že s nimi spojené herní prvky (sync shot, oživování) budou do jisté míry zastoupeny jinak. Dobrá, proč ne, ale i mně to přišlo podivné.

A očividně jsem nebyl sám: Ubisoft oznámil, že po diskuzi s komunitou padlo rozhodnutí počítačem řízené parťáky do hry přidat. Na spuštění hry se to bohužel nestihne, ale po vydání se do Breakpointu AI kolegové dostanou a vy tak nebudete na nepřátelské zástupy „Vlků“ sami, i když budete hrát sami.

zdroj: Archiv

S komunitou se pojí také další oznámení čehosi, čemu vývojáři říkají Ghost Recon Delta Company. V podstatě jde o nový, komplexní a mnohem hlubší komunitní program pojící v sobě snad všechny prvky komunitní tvorby od cosplayerů přes správce fanstránek až po pořádání esportových turnajů.

Ghost Recon Breakpoint vyjde už 4. října, a to na PC, PlayStation 4, Xbox One a následně i Google Stadia. Breakpoint bude také součástí nově představeného předplatného Uplay+, kde navíc nebude jen základní verze hry, ale ta nejlepší možná digitální verze se všemi myslitelnými bonusy.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Nejnovější články