Blizzard nabízí War Chest se skiny do StarCraft II. Část výdělku půjde na rozšíření odměny v turnaji na BlizzConu
zdroj: tisková zpráva

Blizzard nabízí War Chest se skiny do StarCraft II. Část výdělku půjde na rozšíření odměny v turnaji na BlizzConu

19. 7. 2017 12:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Tady se zase někdo inspiroval u konkurence. Zatímco Valve si svůj turnaj v Dota 2 The International dokáže s pomocí peněženek hráčů nafukovat už několik let, Blizzard to napadlo teprve letos. Zatímco Valve láme s Battle Passem každý rok (i letos) rekordy, tvůrci StarCraftu II přistoupili k celé věci jinak. Po svém, netradičně a způsobem, kterým dvacet milionů dolarů asi nevyberou.

Blizzard pro letošní turnaj ve StarCraft II na BlizzConu představil War Chest. Jeho zakoupením získáte přednostní přístup k novým skinům pro všechny jednotky a navrch ještě nový komiks Shadow Wars, který se odehrává v době po událostech Legacy of the Void i Nova Covert Ops. Tedy v době, kdy spolu velitelé už mluví a konečně si rozumí, ale jejich vojáci nikoliv, a ve stínech své bitvy vedou dál.

War Chest jsou k dispozici tři, jedna za každou rasu. Jedna War Chest vás vyjde na 10 euro, všechny tři dohromady pak na 25 euro. Dohromady pak do hry přidají přes sedm desítek nových předmětů, rozdělených do tří fází: různé spreje, skiny, emotikony, portréty... Jednoduše řečeno, kosmetické drobnosti, které nemají žádný vliv na hratelnost.

Každý War Chest obsahuje jeden skin a jeden portrét s tím, že ty další si už musíte v rámci tří separátních fází odemknout hraním multiplayerových či kooperativních zápasů. Ke všemu výše uvedenému a ve videu představeném dostanete také ještě pár drobnůstek do Diabla III, Heroes of the Storm a Hearthstone.

zdroj: Archiv

Podobně jako v případě Battle Pass pro Dota 2, i zde půjde 25 procent tržby z prodeje War Chest do esportu. Jen s tím rozdílem, že základní prize pool (500 tisíc dolarů) mohou peníze z War Chestu rozšířit jen o „pouhých“ 200 tisíc dolarů. Jakékoliv další peníze nad 200 tisíc dolarů, které prodej War Chest vygeneruje, půjdou do obecné „podpory pořádání sezóny 2017/2018“ ve StarCraft II.

Namísto potenciálně zajímavého růstu prize poolu pro letošní BlizzCon tak dostáváme jen konkrétní slib 200 tisíc dolarů a následně velmi nekonkrétní a neurčité řeči o organizační podpoře dalších turnajů. To není samo o sobě ani zdaleka tak lákavé, jako sledovat neustále narůstající prize pool u aktuálního The International, který už dosáhl necelých 22 milionů dolarů.

Příjemné je alespoň to, že progresi za všechny rasy vám hra uznává i ve chvíli, kdy máte koupený jen jeden War Chest. Pokud si koupíte například ten pro Zergy a hrajete během příslušné fáze za ně, postupujete za všechny rasy. Odměny získáváte sice jen za Zergy, ovšem pokud byste se rozhodli zpětně dokoupit War Chest třeba pro Terrany, dostanete všechny příslušné odměny retrospektivně a okamžitě. Netřeba už tak znovu hrát za Terrany to, co jste odehráli za Zergy.

War Chest je bez pochyby zajímavý a dobrý nápad, jen s ním přišli vývojáři možná trošku pozdě, a navíc ještě v podobě, která není tak atraktivní, jako v případě Dota 2. Jestliže ale StarCraft II pořád hrajete, můžete nad všemi tanečky kolem esportů jednoduše mávnout rukou a prostě si koupit War Chest jen kvůli novým skinům všech jednotek a komiksu. Dokážu si představit, že jen to může být pro spoustu hráčů dostatečně lákavá nabídka sama o sobě.

Nejnovější články