Blizzard nestíhá a posouvá spuštění otevřené bety Hearthstone
zdroj: tisková zpráva

Blizzard nestíhá a posouvá spuštění otevřené bety Hearthstone

20. 12. 2013 11:41 | Preview | autor: Adam Homola |

Vyhlíželi jste s nadšením nejnovější hru Blizzardu? Budete si muset počkat. Otevřená beta povedené kartičkárny Hearthstone: Heroes of WarCraft měla být spuštěna už tento měsíc. Rob Pardo sice na BlizzConu varoval, že prosinec možná nestihnou a může dojít k posunu na leden, ale teď to vypadá, že se ten leden stihne tak tak, jestli vůbec. Ale i přes tuto pochmurnou zprávu má pro vás Blizzard jednu velmi příjemnou. Do pořád ještě uzavřené bety se stejně budete moci dostat vcelku bez problémů už za nedlouho.

Pokud jste se do bety Hearthstone přihlásili do tohoto pondělí, tedy do 16. prosince, měli byste mít už pozvánku do bety v emailu. Pokud vám pozvánka nepřišla, také se nemusíte bát - vývojáři dávají dohromady všechny Battle.net účty, které se do bety přihlásily, ale z nějakého důvodu klíč nedostaly nebo si ho neaktivovaly. Tyto účty dostanou automaticky přístup do bety v prvních dnech ledna příštího roku.

Možnost přihlásit se do uzavřené bety poběží do 7. ledna, kdy skončí. Pak už se do uzavřené bety nepřihlásíte a budete muset počkat na otevřenou betu, nebo někde splašit klíč. Úplně všichni, kdo se do toho 7. ledna do uzavřené bety přihlásí, dostanou pozvánku ještě před otevřením hry pro všechny. Vývojáři také zopakovali, že žádné další mazání a resetování všech dat, karet a balíčků neplánují, takže se o své nastřádané karty nemusíte bát.

Datum spuštění otevřené bety z vývojářů nevypadlo, ale pokud to bude vůbec leden, tak až asi někdy ke konci. Mnohem reálněji zní ale únor. Do určité míry za to může i poslední velký patch, který toho ve hře hodně změnil a je potřeba vše pořádně otestovat - nejenom, co se týče balancu, ale i kódu, stability a vůbec fungování hry. Pracovat se bude i na lepší stabilitě serverů, aby bylo na otevřenou betu všechno stoprocentně připraveno. Blizzard nechce nic uspěchat.

“Vývojáři pracovali opravdu tvrdě, aby se otevřená beta spustila ještě před koncem roku, ale naší největší prioritou je, aby měl Hearthstone parádní launch, kdy se do hry nahrnou všichni noví hráči a budou chtít hrát najednou. Už jsme opravdu velmi blízko otevřené betě. A abychom se mohli posunout k téhle poslední fázi bety, potřebujeme vaši pomoct. Zkoušejte nové balíčky, hlaste bugy a pište nám názory na fórech. To je nejlepší způsob jak to celé urychlit a dostat Hearthstone ke všem hráčům co nejrychleji,” napsal na webu hry Jason Chayes, šéf produkce.

Otevřenou betu pak budou následovat verze pro iPad a samozřejmě také iPhone a Android, jak oznámili vývojáři na BlizzConu. iPad ale přijde jako první, na iPhone a Android verze si počkáme možná ještě několik měsíců. Ostatně vývojový tým je malý, na hře dělá nějakých 20 lidí a proto všechno trvá. Tým se ale rozšiřuje a v současné době Blizzard hledá sedm vývojářů jen do Hearthstone týmu. Všechny následující plány a updaty by tak mohly v budoucnu přibývat trochu rychleji, když už hlavní hra bude hotová a bude se jen rozšiřovat.

Nejnovější články