Blizzard poprvé ukázal PlayStation 4 verzi Diablo III
zdroj: tisková zpráva

Blizzard poprvé ukázal PlayStation 4 verzi Diablo III

9. 11. 2013 8:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Oznámení konzolové verze Diablo III na akci PlayStation Meeting 2013 v únoru bylo rozhodně překvapivé. O pracích na konzolové verzi hry jsme věděli měsíce dopředu, ale byl to právě PlayStation, který si pro sebe uzurpoval exkluzivitu. Ta se týká sice jen verze pro PlayStation 4, ale i tak je to hezký úlovek. Blizzard doposud next genovou verzi hry tajil, ale teď se s ní na BlizzConu předvedl v plné parádě a návštěvníci akce si PS4 verzi hry mohou vyzkoušet.

Kdo hrál Diablo III na PlayStation 3 nebo Xbox 360 tak už ví, že jde o povedený port. Podle Miloše se na gamepadu hraje Diablo III líp, než na myši a klávesnici. Jak všichni dobře víme, datadisk Reaper of Souls byl už dávno oznámený a vyjde někdy v průběhu příštího roku. Na PlayStation 4 vyjde také, ale ne samostatně. Pokud byste chtěli rubat démony na next genu, tak hledejte v obchodech krabičku s názvem Diablo III: Ultimate Evil Edition.

Tato speciální Ultimate Evil Edition bude obsahovat všechny akty (I - V) a všechna vylepšení, která do hry vývojáři od vydání přidali, samozřejmě včetně všech novot z datadisku Reaper of Souls. Tvůrci se chlubí tím, že do hry přidali funkcionalitu nového Dualshocku 4, takže budete moct na některé věci používat i dotykovou plochu uprostřed ovladače a přibydou také zatím nespecifikované "mocné sociální prvky", které by nám měly hru zlepšit.

zdroj: youtube.com

Blizzard neukazuje PlayStation 4 verzi hry jen těm pár tisícům šťastlivců, kteří se dostali na BlizzCon. Na next genovou verzi hry se můžete podívat i na přiloženém videu a do galerie jsme přidali několik desítek nových obrázků a artů, které pochází z PS4 verze. Na první pohled nejde mezi PC a PS4 verzí vidět žádný velký rozdíl, ale věřím, že když si vedle sebe pak postavíte PS3 a PS4 verzi, tak to bude znatelné. Minimálně ve frameratu a efektech. Diablo III ale nikdy nebyla hra, která by posouvala grafické hranice interaktivní zábavy a nebude jí ani na PlayStation 4.

Nejnovější články