Bohemia Interactive rekapituluje minulý rok a ukazuje nový datadisk pro Arma 3
zdroj: tisková zpráva

Bohemia Interactive rekapituluje minulý rok a ukazuje nový datadisk pro Arma 3

15. 1. 2016 13:47 | Preview | autor: Adam Homola |

Arma 3 je na trhu už od roku 2013, ale podle nejnovějšího videa od Bohemia Interactive to vypadá, že rok 2016 bude pro českou válečnou simulaci minimálně stejně důležitý, jako ty předchozí. Vývojáři totiž vydali video, ve kterém nejen že rekapitulují novinkami naplněný minulý rok, ale především upozorňují na všechny věci, které přinese rok letošní. Začíná se přitom už v únoru, kdy vyjde aktualizaci Eden.

Jejím hlavním tahákem je Eden 3D Editor, tedy nový editor scénářů, v němž budou moct hráči umisťovat a editovat objekty, definovat waypointy či nastavovat úkoly v misích přímo v detailním 3D prostředí hry. Od klasického a doposud používaného editoru scénářů je Eden 3D Editor velký skok kupředu, podobně jako prohlížeč serverů obsažený přímo ve spouštěči hry.

Vyhledávání a připojování se k multiplayerovým hrám by tak mělo být snazší a pohodlnější, než v minulosti. V rámci Eden Update obohatí hru také různá drobná vylepšení jako třeba nové fonty - ty se postarají o lépe čitelné texty ve hře. Hráče s kvalitní audio technikou potěší jistě i vylepšený systém zvuků s novými audio samply.

zdroj: Archiv

Hlavním tahákem příštího roku je ale bez pochyby datadisk Apex, jehož největší novinkou je nová lokace, tropický ostrov Tanoa. Na ní najdete rovnou i nový typ terénu, jak si možná pamatujete z poslední výstavy E3 a její PC Gaming Show. Arma 3 Apex nabídne ale také nové typy vozidel, nové zbraně a kooperativní kampaň. Společně s placeným Apexem pak vyjde ještě bezplatný update vylepšující grafiku hry pro všechny majitele původní hry.

Vývojáři pak mají v plánu rozšířit a nadále vylepšovat webovou službu Arma 3 Units. Tu spustili teprve nedávno a ke stávajícímu propojování hráčů a komunitních skupin je v plánu přidat nové funkce jako například správu rolí, chystání a plánování událostí, oznamování updatů a další věci. Někdy poté, zatím neznámo jestli ještě v roce 2016, chtějí tvůrci části Arma 3 Units implementovat přímo do samotné hry.

Arma 3 Apex by měl společně se zmíněným bezplatným updatem vyjít někdy v průběhu druhého kvartálu letošního roku (duben - červen) a zájemce bude datadisk stát 30 eur. Na přiloženém videu se můžete podívat jak na všechny chystané novinky, tak na seznam deseti nejdůležitějších věcí, které třetí Armu potkaly v uplynulém roce.

Nejnovější články