Bohemka si plácla s Tencentem: sandboxový Ylands vyjde ještě letos v Číně
zdroj: tisková zpráva

Bohemka si plácla s Tencentem: sandboxový Ylands vyjde ještě letos v Číně

25. 4. 2018 16:41 | Preview | autor: Adam Homola |

Český sandboxový survival Ylands si to namířil na ten největší trh. Bohemia Interactive oznámila, že jejich stále oficiálně nevydaná hra vstoupí ještě letos do Číny. Bohemka na to samozřejmě nebude sama, neboť si našla asi toho nejsilnějšího možného partnera: Tencent.

Tencent vydá Ylands v Číně ještě letos, a to skrze vlastní platformu WeGame. Hra bude na tamním trhu na PC dostupná ještě letos. Příští rok by měl Tencent pomoct Bohemce vydat Ylands také na dalších platformách, včetně mobilních zařízení.

Pro nás se tím v tuto chvíli nic nemění – hra je i nadále dostupná na Steamu v rámci programu předběžného přístupu za 15 eur. Koupit si ji můžete i nadále také na stránkách tvůrců.

Bohemia Interactive si od partnerství s Tencentem slibuje především velký růst hry, jak to v tiskové zprávě prozradil šéf studia Marek Španěl. Dá se přitom také spekulovat o tom, jak může zatím nenápadný Ylands sloužit pouze jako odrazový můstek.

V případě vzájemné spokojenosti se pak mohou (a samozřejmě vůbec nemusí) obě firmy domluvit i na distribuci jiných her v Číně – ať už půjde o Armu, DayZ, nebo jiné stávající či budoucí hry českého studia. V této fázi ale zatím ještě nejsme, momentálně je oznámeno vydání pouze Ylands, a tak nezbývá než čekat a sledovat, jak se český sandbox na tamním trhu chytí.

Nejnovější články