Bomber Crew je splněným snem fanoušků FTL a druhé světové války
zdroj: tisková zpráva

Bomber Crew je splněným snem fanoušků FTL a druhé světové války

7. 11. 2017 12:14 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Letošní podzim je o poznání více druhoválečný než ty předchozí. Aktuálně se o publikum perou hned tři hry s tematikou druhé světové – Call of Duty: WWII, Wolfenstein II: The New Colossus (i když tam už je válka technicky vzato u konce), no a také Bomber Crew. Třetí jmenovaná hra samozřejmě nijak zvlášť nekonkuruje zbylým dvěma velikánům, přesto během pár týdnů zaznamenala obrovský úspěch.

A já se ani moc nedivím, když na první pohled vypadá jako FTL zasazené do bombardovacích kampaní let čtyřicátých. V Bomber Crew se ujímáte celého letadla a jeho posádky, rozdáváte rozkazy a plníte mise. K tomu potřebujete pilota, kulometčíka, mechanika, zdravotníka a navigátora, spoustu lékárniček a hasičské přístroje. Pokud se tedy z mise chcete vrátit v celku.

Hra vám nesvěří kokpit do vlastních rukou, protože o chod letadla se stará přímo jeho posádka. Vy jen musíte v zápalu boje rozhodovat, jaký post teď není důležitý a koho poslat hasit požáry či poskytovat první pomoc. Cílem mise pak může být sestřelení nepřátelských letadel, průzkum pozic nebo devastování pozemních objektů bombami. Přeživší posádka získává zkušenosti, svůj letoun si vylepšujete, volíte si kamufláž a třeba i tvoříte vlastní nápisy.

zdroj: Archiv

Vzhledem k absenci pořádné marketingové kampaně je úspěch hry vysoko nad očekávanými čísly. K dnešnímu dni se na Steamu prodalo na 75 tisíc kusů a celkové tržby přesáhly milion dolarů, a to už je pro dvoučlenné studio Runner Duck opravdu skvělá zpráva. Tvůrci hru dále rozšiřují bezplatnými updaty, přibylo například zpomalení času v opravdu vypjatých situacích. Do konce roku pak má vyjít první placené DLC a další budou následovat v příštím roce, přičemž obsahově nabídnou to, po čem hráči volají nejvíce.

Vývojář Dave Miller se svěřil serveru Rock, Paper, Shotgun i s informacemi o budoucnosti studia: „Máme se značkou plány, ale ne jen takové ty obvyklé, vedlejší věci. Nyní máme prostředky na další velkou věc. Tím bude nová hra, ale to je ještě daleká budoucnost.“

Bůhví, jak by to dopadlo v alternativním vesmíru, kde Bomber Crew vyšla až po Call of Duty a Wolfensteinu. Vydání před těmito blockbustery se ukázalo jako ten nejlepší možný tah, což si ostatně myslí i sami vývojáři.

Nejnovější články